woensdag 11 april 2012

VeloTejotrailer

Over het woord in de titel moest ik even nadenken; is het “velomobielsaanhanger” (zoals interieurs…)  of “Velomobielaanhanger” of velomobielenaanhanger???  Ik weet het niet, Google komt veelvuldig met “Velomobile Seminar” en mijn Microsoft Word kent niet eens het woord velomobiel, dus daar hoef ik geen steun van te verwachten. Daarom dus maar Velotrailer, dat klinkt wel lekker ook.Maar goed, wat wel echt interessant is, is dat ik weer vervoer heb voor mijn velomobiel. Na het vertrek van Vrouwlief inclusief de Mitsubishi  Space-Star met groot dak was ik mijn transport mogelijkheid kwijt. De velomobiel op het dak van mijn oude cabrio is geen optie. Gelukkig wel vrienden waar ik op kan rekenen dus moest de ReddingsPunto al een paar maal in actie komen. Dit alles moet nu verbeteren  met de introductie van de Velotrailer. De basis heb ik een jaar geleden opgespoord op Marktplaats: “gratis vouwwagen met verzinkt chassis”. Deze heeft een jaartje in de tuin staan te indeweggen maar afgelopen maand maar eens de moed gevat om aan de ombouw te beginnen: De bak eraf, de vloer verhoogd en opgebouwd met 2dekeus vlonderplanken van de Gamma. Paar nieuwe achterlichtjes en wat draadjes en klaar is Theo. De hoge vloer maakt het mogelijk twee velomobielen te vervoeren. Je weet maar nooit.


8 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ziet er goed uit mooi zwaar onderstel, gemakkelijk en veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is cool :) Volgens mij past mijn Punto er ook wel op.

  LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paar nieuwe bandjes kan ook geen kwaad theo , zien er een beetje verdroogd uit.
  Velgjes een beetje opknappen misschien.
  En nog steeds die irritante controle woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is handig! Zo heeft de Almere-Strada-Armada geen Fietsned of ANWB meer nodig. Wat was je telefoonnummer ook al weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie dat jouw Strada een trekhaak heeft. Moet ook nog even een sleepoog aan mijn Strada maken, dan kan je mijn Strada naar huis slepen in geval van pech :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Theo,

  Ik vind hem echt leuk, de mop van deze week. Het gaat alleen niet op bij mijn BB-velomobiel, want die krijgt vier wielen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht al waar zit VeloTejo verstopt de laatste tijd? In de schuur een trailer bouwen dus.

  Ik snap dat je hem hoger gemaakt hebt om meer vloer oppervlak te krijgen, maar ik heb dat ook gedaan en valt tegen.
  Normaal niks aan het handje, maar met flinke wind, vooral zijwind, gaat het zaakje erg licht worden bij mij. Een dichte vloer is daarbij niet echt voordelig. Niet dat hij bij mij omging of zo, maar wel stevig slingeren.
  Het is vooral van belang druk voor op de kogel te houden heb ik gemerkt.
  Ook heb ik al een keer extra verzwaring laag opgehangen. Niet voorniks bleek later. (Noordelijke velomobieltocht)
  Met een fiets in het midden lijkt het geen problemen op te leveren.
  Maar met twee fietsen is hij veel onrustiger achter mij door het zog van de auto die aan de fietsen trekt. Een beetje extra wind erbij en hop, Wammes Waggel.
  Morgen met de bakfiets erop naar Nijmegen. Ben benieuwd.
  In elk geval zwaar en hangt op de kogel.

  BeantwoordenVerwijderen