woensdag 4 januari 2012

Elektrische ondersteuning uitgebouwd

Omdat mijn rode Strada AOG staat heb ik een aaltal ritten gemaakt met de Sunrider. De Sunrider is beslist niet verkeerd, maar om mijn “wintervet” weg te krijgen wil ik toch zelf weer 100% malen met de benen. Daarom de gele Strada waar mijn voormalig echtgenote in reed maar op mijn lengte gezet.

Tijdens de OBT, nog met de ondersteuning ingebouwd, merkte ik dat door het bredere trapstel er te weinig ruimte over was om mijn voeten in de neus van de Strada rond te draaien. Ik heb daarom de ondersteuning uitgebouwd en het originele smalle crankset weer geinstalleerd. Nu heb ik net voldoende ruimte; zelf ben ik niet zo lang (186), maar mijn benen relatief wel. Ik compenseer dit met een kleinere schedel.

Wat ik met het systeem ga doen weet ik nog niet. Het is theoretisch mogelijk dat ik weer een dame tref die ook van velomobielen houdt dus leg ik het systeem in eerste instantie maar even in het magazijn.
Oh, deze dame moet ook goed kunnen koken, stofzuigen, dweilen etc (liefst op hoge hakjes) en een goedbetaalde baan hebben. Volledige specificaties op verzoek.


Setje "lekker snel met weinig trappen" Alhoewel, bij hogere snelheden neem je langzaam de kracht van de motor over totdat je "over de motor heen fietst". Deze snelheid is afhankelijk van de instelllingen Voor de
                            OBT ongeveer 45-50kpu.
 Doosje "gemakkelijk fietsen"

4 opmerkingen:

 1. Nou zo'n schedeldak-verlaging lijkt me wel wat...
  Geen (deelbare)kap nodig / of rubiks-kubus voor wat dat betreft :-).
  Maar ff serieus. Is het niet verstandig framebuizen waarvan je kunt voorzien dat ze weer scheuren zullen te beplakken met carbon?
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. af en toe lassen lijkt me minder werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "..zelf ben ik niet zo lang (186), maar mijn benen relatief wel. Ik compenseer dit met een kleinere schedel." HAHAHAHA!

  Ik kan koken, afwassen, boodschappen doen, dweilen, stofzuigen, en bovendien de afvalzak aan de straat zetten. Ook de tuin netjes houden zal wel lukken. Benevens schilderen (niet behangen) en dakpannen recht leggen.
  Ik kan wel beschikken over hoge hakken maar of ik daar nou op wil lopen?
  Ik neem ook twee velomobielen mee en een Raptobike, roeiert en Bromton.
  Nou mag ik zeker niet meer komen? ;-D

  PS: Ik snurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste BWQ, uw qualificaties overtreffen de gestelde eisen. We wensen u nog veel succes met uw verdere carriëre. :-))

  Ik moet er wel hard om lachen !

  BeantwoordenVerwijderen