donderdag 15 maart 2012

ANWB ook voor ploeteraars in een velomobiel!

Pechhulp nu ook voor uw fiets, elektrische fiets, bakfiets of sportfiets, voor €32,- per jaar.

Mooi initiatief! Mijn grote angst is pech met de velomobiel 's morgens om 6.30 uur in het donker, regen  of bij -2 graden ..... Het is me al 4 keer overkomen de laatste jaren dat ik door framebeuk, sneeuw of kettingbreuk niet meer verder kon. Cookie Strada heeft me al meerdere keren gered en ook voormalig Vrouwlief moest wel eens opdraven. Met de ANWB voel ik me wat zekerder.
Alhoewel de ANWB niet met name de "velomobiel" noemt, ga ik er van uit dat "bakfiets" voldoende uitleg geeft. Mijn dochters noenem mijn raket doorgaans toch ook al bakfiets.
Wegenwacht Fiets Service is voor iedereen met een (elektrische) fiets, bakfiets of sportfiets. Bent u onderweg en krijgt u te maken met pech aan uw tweewieler, dan kunt u ons bellen voor pechhulp. Voor slechts €32,- per jaar staan wij dag en nacht voor u klaar!
Wegenwacht Fiets Service is exclusief voor ANWB-leden. Bij het bestellen van deze service wordt eerst om uw inlog voor Mijn ANWB gevraagd.

Wat is Wegenwacht Fiets Service?
Wegenwacht Fiets Service biedt pechhulp onderweg voor uw fiets, elektrische fiets, bakfiets of sportfiets.
 • 24 Uur per dag, 7 dagen in de week hulp bij pech onderweg binnen Nederland.
 • Als de Wegenwacht u niet ter plekke kan helpen, brengen wij u en uw tweewieler naar huis, een fietsenmaker of naar uw bestemming.
 • Wegenwacht Fiets Service is persoonsgebonden. U heeft ook recht op hulp wanneer u met een andere fiets pech heeft.
 • Wegenwacht Fiets Service kost €32,- per jaar (excl. ANWB-lidmaatschap)

13 opmerkingen:

 1. De ANWB schrijft ..."brengen wij u en uw TWEEwieler...". Zou men ook jouw velomobiel tot die categorie rekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik lees in de Kampioen en ieg positief vind is dat ze een "Landelijk netwek" voor het opladen van electrische auto's zijn begonnen. Hoewel 8 oplaadpunten nog niet ideaal is lijkt me...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan je ANWB lidmaatschap alleen maar aanmoedigen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haa VeloTejo,

  De ANWB is de tweede met een landelijke service. de eerste is FietsNED, en zij hebben een bus waar je velomobiel WEL in past....
  Hun tarief is inmiddels van 25 euro verhoogd naar 45 voor ligfietsen, maar als je lid bent van de Fietsersbond, dan levert dat weer 10% korting op. En een lidmaatschap van de ANWB (min. 17 euro) is ook al niet nodig, dus voor niet-ANWB-adepten toch al goedkoper.

  Ikzelf zou meer vertrouwen hebben in de kundigheid van een echte fietsenmaker dan van een ANWB-monteur die toch vooral auto-geschoold zal zijn. Bovendien kun je met je lokale FietsNED-man afspreken dat hij bepaalde onderdelen die voor jou belangrijk zijn op voorraad houdt, zoals banden "406"

  Groet van Quesjer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb je gezien/weet je het zeker dat de velomobiel erin past? Ik overweeg deze fietsned te doen namelijk maar wil weten of hij past, heb je ervaring met fietsned? grzt mo

   Verwijderen
 5. Nu is er voor iedereen een Vroegboek korting van maar liefst 25%!
  Deze actie loopt nog t/m 21 maart 2012.
  http://www.fietsned.nl/pechhulp-onderweg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met Quesjer eens kies voor Fietsned. Gewone fietsenmakers met een grote bus.
  Anwb prima voor auto's maar deze dienst is meer voor 'gewone' recreatiefietsers bedoeld denk ik.

  Misschien komen zet als je zegt dat je een trapAUTO hebt. ;-)

  Overigens ik heb in 150000 km maar 1 keer afsleephulp nodig gehad.
  Met de roeiert. Ketting, armslagkabel, aandrijfkabel alles er af en gebroken. Rollerbreaks vast geslagen.
  Het gebeurde voor de deur van een collega, dus het plan was snel gemaakt.
  Verder heb ik mijn fietsen altijd wel weer op de een of andere zelfstandig gangbaar gekregen.
  Ik ben ook nooit benauwd dat ik hulpeloos ergens strand. Parkeren bij een boer en een vriendelijk verzoek wordt nooit geweigerd. toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier in België hebben ze iets gelijkaardigs. enkel ondersteunen ze jammergenoeg geen velomobielen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Theo,
  Eigenlijk is het jammer dat wij allen een beetje vergeten zijn dat de ANWB van oorsprong de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond is en de leden altijd "recht" hebben op hulp, mits er een geldige (dus betaalde) ANWB-Wegenwachtkaart aanwezig is.
  Als ex wegenwacht moet ik beamen dat er indertijd besloten is dat een automobilist die pech heeft voorrang had op een fietser die pech heeft; de telefonistes moesten zelfs de boot afhouden als er veel auto's/motorfietsen in het scherm stonden.
  Ik weet ook uit ervaring dat er weinig ww's zijn die affiniteit met 2-wielers hebben; de meesten zijn de afgelopen 10 jaar geselecteerd uit garages, of de kandidaten moesten interesse in motorvoertuigen hebben.
  Eigenlijk is het van de zotte dat ze nu weer iets gevonden hebben om ons extra te laten betalen voor een hulpverlening waar wij volgens de statuten (mits niet veranderd om dit door te drijven) gewoon al recht op hadden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Of de VM in de bus van Fietsned past? Kijk even op http://kees-rookus.blogspot.com/, blog van zaterdag 14 januari 2012...;-) Prima service, op kosten van Fietsned is m'n Sunrider van Dalfsen naar Alligt in Dronten vervoerd (ik woon zelf in Zwolle). En zoals Quesjer al melde, voordeel is dat Fietsned bestaat uit fietsenmakers. Maar als je 's morgens vroeg met pech komt te staan moet je wel even geduld hebben. Toen ik ze nodig had reageerde ze pas na 08.00 uur. Voor 24 uur service is de ANWB wellicht een voordeel. Theo, je bent meestal vroeg op pad geloof ik, kan je voor ons even een !#@%&## kettingprobleem in scene zetten ergens tussen Almere en S'hol?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha ja daar past hij zeker op ;-), ook reuze netjes dat ze dat gedaan hebben, Ik weet dat de strada in onze hyundai bus paste, maar was nieuwschierig of de quest in de fietsned regeuliere reparatiebus zou passen met onderhoudsmaterialen en al.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lord Bubuza is een god op aarde. Hij heeft mijn tranen weggeveegd door mijn huwelijk te herstellen, mijn vrouw kwam naar me toe en zei dat ze moest scheiden, ze zei dat ze verliefd was op iemand anders en het huwelijk beu was. ze vroeg een scheiding aan en we verlieten elkaar, maar ik kon niet slapen, eten of drinken, ik was diepbedroefd en begon online hulp te zoeken, ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Lord Bubuza waardeerden voor het helpen van hen bij het herstellen van hun relatie, dus nam ik contact op Lord Bubuza op WHATSAPP: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Hij zei dat mijn vrouw binnen 12 tot 16 uur na het uitspreken van de spreuk terug zal komen bedelen. Ik geef zijn eis en deed wat hij me opdroeg. Ik was geschokt toen mijn vrouw huilend kwam en me op haar knieën smeekte om te vergeven en haar terug te accepteren. Lord Bubuza is een man van zijn woord neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of e-mail:: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com of via de website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

  BeantwoordenVerwijderen