zaterdag 29 februari 2020

Je ziet ze zo slecht ...


Steevast op de verjaardagen hoor ik van “geef jij de kaas even door” en dikke verhalen over racefietsen en snelle Stromers. En er is altijd wel iemand die met een beetje meewarige blik dan vraagt van “rij je nog steeds in die omgedraaide badkuipdinges …?” 
“Velomobiel …”, zeg ik dan corrigerend. 

“Je siet se so slecht” hoor je dan wel weer een ander zeggen.

“Draai dan je kop eens naar links en rechts voordat je het fietspad oversteekt”, “je periferie is niet breed genoeg voor elektrische fietsen en velomobielen met je kleine oogjes”.

Je begrijpt al dat ik een niet zo populaire verschijning ben op verjaardagen.

Edoch, ook ik zelf ben wel eens jarig en eind vorig jaar van vrouw en kinderen een lichtvin gekregen van uitvindersbedrijf Flevobike. Het ding plak je op je racekap met de zuignapjes en de bedrading sluit je even aan op ………. .
Oeps, ik heb geen Flevobike-Orca maar een QV van Velomobiel.nl. Na grote vraagtekens boven mijn hoofd en wat “E=MC 2” een verlengkabel van 3 meter besteld en een tussenkabel van 50cm zodat de racekap nog steeds kan worden gedemonteerd. Na een dagje spaghetti solderen en de week er op een correctie aan de bedrading is alles prima aan de praat.

De zuignapjes blijken niet “stormbestendig dus deze maar aan de racekap gemonteerd met dubbelzijdig tape.

Zeer tevreden met het product; veel licht dat ver boven het maaiveld uitsteekt en extra richtingaanwijzers aan de zijkanten van de vin. Ik kan de volgende verjaardag dan ook weer dik aan !

Hieronder wat fotoos die je op een komende bijeenkomst kunt bespreken.


4 opmerkingen:

 1. Nog erger vind ik die verhalen over hun 'prestaties' wat betreft verre vliegreizen. Maar door de corona zal dat wel wat gaan verstommen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb via een gekende Chinese webwinkel een schakelaar ertussen gezet. Daarmee kan je een aantal knipperpatronen en een knipperfrequentie selecteren (ding bestaat zelfs met een afstandsbediening) en het kost slechts enkele euro's. Grootste voordeel: verbruik wordt een stuk minder en het valt ook nog eens meer op.
  Sinds de lichtvin op mijn E-Orca zit, kreeg ik geen opmerkingen meer over onzichtbaarheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan, maar niet voor mij.
  Sinds ik QV rij, krijg ik alleeen maar positieve geluiden over de zichtbaarheid. De enkele laat ik lekker doen; die zou zelfs een overstekende vrachtwagen niet zien.
  Hier bij verjaardagen juist alleen maar lovende woorden. De wielreners weten inmiddels dat ze te traag zijn voor stoere verhalen en speed pedelecs moet niemand aan. Wel ebikes, maar daar is sowieso niks stoers aan.

  BeantwoordenVerwijderen