zondag 17 juli 2011

Velophone II

In januari kwam de interphone binnen van Deal Extreme voor 114 Euro; een bleutooth intercom. Ik doopten hem "Velophone" Daar de intercom gemaakt is voor een integraal helm had ik beugels gemaakt welke onder de helm passen.

Echter de interphone  bleek een prutsding. Veel getob en weinig lol. Na een keer of drie moeizaam gebruik ging het helemaal stuk. Vervolgens de velophone terug gestuurd naar Deal Extreme. Na lang zeuren en wachten eindelijk een half jaar later een nieuwe set binnen gekregen. Helaas snapte de douane het pakket en moest ik 32 Euro aan belastingen betalen.

Gelukkig doet deze velophone het uitstekend. Bnnen een straal van 50 meter  een glasheldere ontvangst zonder storen. Tot 250 meter een goede ontvangst met wat geruis en na 300 meter wordt het minder. Meestal fiets je dicht bij elkaar dus is het een groot succes. Het maakt lange ritten gezelliger en je kunt gemakkelijk overleggen over snelheid en te volgen routes.


Vandaag na een rit van 100km en 5 gebruiksuren doet de velophone het nog steeds prima op de ingebouwde Lion batterij.

Het is een echt succes!!!!   Ik kan iedereen die wel eens samen ritten maakt een Velophone aanbevelen. Ik weet niet of de interphone van Deal Extreme een aanrader is, maar hij is wel lekker goedkoop. Een qualiteits product kost al snel 400 Euro.

4 opmerkingen:

 1. Misschien wat oneerbiedig maar ik ga meestal fietsen om van het gekakel af te zijn , dus voor mij is het niet interessant.
  Het ziet er wel professioneel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, bij mij is het een soort verslaving, net als roken en drank; eigenlijk wil je het niet, maar eenmaal zonder mis je het toch. Trouwens, met roken en drank ben ik gestopt, de Velophone zal wel blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Theo. Ik zie het al voor me. Wim of ik voorop, en eenieder daar tussen zo'n headset op. Moesten we maar niet doen !! Voor jullie beiden natuurlijk een prachtding ! Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen