dinsdag 16 augustus 2011

Burley and We

Na 3 weken fietsen en luieren in de hitte van Zuid Frankrijk gelukkig afgelopen weekeinde weer thuis gekomen in het frisse Nederland. Na een dag ploeteren in het oerwoud waar 3 weken geleden nog m'n tuin was, nu ook nog een paar dagen vrij voor leuke klusjes zoals het bevestigen van een trekhaak en het inbouwen van de TomTom.Ik heb het plan om op korte termijn eens een weekeinde van huis te gaan met de velo en te gaan kamperen. Met een tent, slaapzak, matrasje en  andere overnachtingspullen zoals een tas etc zit een velomobiel al snel vol. Ik heb daarom een Burley Nomad trailer aangeschaft. Deze moet echter nog wel aangesloten worden; De trekhaak en de kogels plus koppeling hebben we bij Velomobiel.nl aangeschaft. Erg mooi spul allemaal van goede kwaliteit (RVS), echter de prijs is navenant.

In eerste instantie had ik maar 1 trekhaak gekocht maar omdat ik de mogelijkheid willen openhouden om de trailer ook aan de gele Strada te koppelen heb ik  zelf een trekhaak bijgemaakt van aluminium. 

(onder het origineel)
De installatie is lastig omdat de binnenzijde bijna niet bereikbaar is en de moeren “om een hoekje” moeten worden geïnstalleerd met lijm. De positie van de gaten is kritisch, iets wat ik me niet had gerealiseerd. Gelukkig deed ik het toevallig goed. Na een paar uurtjes klussen dus beide Strada’s voorzien van een trekhaak.De trekhaak ingebouwdBij langere ritten op onbekend terrein willen ik wel eens verdwalen zoals vorig jaar tijdens de rit naar St Maartens Vlotbrug. Het lijkt me dan handig om naast de routebeschrijving ook de TomTom te gebruiken. Om voldoende stroom te hebben gebruik ik twee 2200 mAh LiPo batterijen van Deal Extreme met een stukje elektronica om de batterijen te beschermen tegen onderspanning. De batterijen voeg ik samen tot éen powerpack. De USB-aansluiting haal ik uit een aansteker splitter van de Gamma welke ik eerst gebruikte in mijn auto maar smolt door de hoge stroom van het koelkastje. Nu dus een goede donor voor de USB elektronica.
gesmolten aansteker splitter van de auto waar ik de USB elektronica uithaalde (de elektronica hier al met de nieuwe bedrading)


De USB aansluiting en elektronica nu in de krimpkous

 
Twee 11V 2200 mAh LiPo batterijen van Deal Extreme  met een stukje elektronica om de batterijen te beschermen tegen onderspanning
 
De batterijen samen tot éen powerpack. (10 x 4 x 3cm, 250 gram)


4 opmerkingen:

 1. Beste Theo. Ziet er allemal weer mooi verzorgd uit. Heb je gezien dat Sinner.com nu ook op verzoek trapondersteuning inbouwt. Directe trapas aandrijving. Wij, 1 Strada en 5 Questen staan klaar om naar de Bron van de Maas te vertrekken. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk aanhangertje, enne... wat maakt gewicht nog uit met al die batterijen, powerpacks & accus die jij installeert ;-)
  Mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de link:"Twee 11V 1100 mAh LiPo batterijen van Deal Extreme" blijkt niet te werken.

  Ik gebruik ook een tomtom in mijn mango. Die gaat een goede 2uur me op batterij. Een kleine batterijpack (oplaadbaar via zonneenergie) kan voor exta tijd zorgen (heb ik nog niet nodig gehad)

  BeantwoordenVerwijderen