maandag 28 november 2011

Door de 20.000 km grens, maar niet ongeschonden ...

Vandaag door de 20.000km grens, en dat binnen 16 maanden!  Ondanks dat ik zeer tevreden ben met de Strada heb ik de indruk dat hij niet opgewassen is tegen mijn krachten; vanmiddag op de terugweg begon de stuurkolom te zwabberen bij elke pedaalslag en elke verdere kilometer werd de uitslag groter. Bij thuiskomst blijkt het neusframe bijna doorgescheurd. Ik vermoed dat de breuk te maken heeft met het ongeval van28 oktober waarbij het neusframe een flinke klap kreeg en vervormde. Echter soortgelijke breuken heb ik eerder gehad en wel in het achterframe, in de “kledinghanger” en op een andere plaats in het neusframe. Alles is netjes gerepareerd door Velomobiel.nl.Op school heb ik geleerd dat een kritisch ontwerp (op gewicht) een “failure rate” heeft. Dus bijvoorbeeld 1 op de 100 constructies moet stuk gaan, zo niet dan is het ontwerp “over-gedimensioneerd”. Helaas gebeurt het falen steeds bij mij ….. 

Voor de volledigheid moet ik er wel bij vermelden dat Ymte van Velomobiel.nl mij vorige week tijdens de schade taxatie (van de aanrijding 28 okt) vermeldde dat ik niet te lang door moest rijden met het kromme neusframe ……. Hij krijgt dus eerder gelijk dan ik hoopte.


Dus morgen niet met de Strada naar het werk. Gelukkig staat er nog een Sunrider te verstoffen die ook wel weer eens naar buiten wil. Dus vanavond maar de banden bijgepompt, ketting geolied en vooral de accu van de e-support geladen. Morgen lekker “slenderen” dus.


1 opmerking:

  1. Het blijft jammer van je mooie fiets, het is een beste breuk. Wel een luxe dat je nog een velo hebt staan!

    BeantwoordenVerwijderen