vrijdag 3 februari 2012

Wat is er beter dan een uur druilen in de file?


Juist,  een uur langer ploeteren door de sneeuw met je velomobiel. Gelukkig was ik niet de enige sufferd die vergeten was hoe zwaar het is om te rijden door 8cm sneeuw, ook Jurren had vanochtend de velo genomen. Het overgrote deel van ons traject was niet schoongemaakt en was het een beetje gokken waar het fietspad lag en waar de trotoriband. Maar na de rit wel weer een voldaan gevoel toen ik eenmaal in bad lag te ontdooien.
Waar is het fietspad?

Een grote verassing was dat stukken van ons traject waren geveegd waar vorig jaar niets werd gedaan, zoals tussen Muiden en Weesp. Ook het spoorbaanpad in Almere Poort was vorig jaar een drama maar nu ontdekten we een heuse sneeuwveger. Helaas hield hij al na een kilometer pauze en was het de andere 7 kilometer weer ploeteren.
Zou ik met deze wetenschap volgende week weer de velo nemen? Mogelijk wel, ik heb een slecht geheugen …, zeker na het weekeinde.

6 opmerkingen:

 1. En geen echte winterbanden ? Respect.
  ik heb me thuis laten brengen door een collega.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er doorheen geweest met de trike! Om de auto op te halen want de FAW zet ik daar niet zo makkelijk in.
  Op een gegeven moment besluit ik in een reflex om m'n handschoen ff uit te trekken met m'n tanden: Ah, het fietspad is dus ook gepekeld!
  Zand met zout, gatver.
  Maar een prachtig gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Helden! Jullie hebben meer moed dan ik. Was met de Punto. File viel mee; 1:50 na vertrek was ik al thuis. En dat voor een route die normaal 35 minuten neemt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was ook behoorlijk verrast, had geen dikke sneeuwlaag verwacht rond Den Bosch. Het naar huis ploeteren (dubbele reistijd) was heerlijk, behalve de uitlaatgassen van die bijna stilstaande auto's ...

  De eerlijkheid gebied wel: in het donker wordt zoiets wel moeilijk, nu zie je al niet waar je rijdt. Daarbij, verse sneeuw gaat wel, maar met ijs eronder moet je nog langzamer, het achterwiel breekt zo uit en dan is het 'onbeheerst' = gevaarlijk. Achter heb ik gewoon een Kojak, alleen wat lucht eruit gelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het enige probleem vrijdag was in Engelen, daar is het altijd raak. Meestal rij ik via het kanaal tussen Den Bosch en de sluis van Engelen met de Quest. Met een twee wieler is het gewoon gevaarlijk.

   Herman

   Verwijderen
 5. Ik was niet vergeten hoe zwaar 't was in de sneeuw, afgelopen vrijdag was mijn eerste keer. Het was best te doen, wel wat traag. Zou onze w.w.route inmiddels goed geveegd zijn, of alleen maar verder aangevroren...?

  BeantwoordenVerwijderen