dinsdag 15 augustus 2017

De sluitpost

Zonder blikken of blozen koop ik een fiets van ver over 8000 Euro maar op fietsschoenen in het verleden altijd bezuinigd; dan ging ik naar de Decatlon of andere sport-super en pas wat schoenen uit de aanbieding en dan koop ik toch maar een maat groter zodat ze niet te strak zitten.

Hier links de ouwetjes uit 2011.

Omdat ik altijd koude tenen heb tijdens fietsen voor de verandering eens naar een schoenenspecialist en kwam uit bij “Bikeshoes4you” in Nijkerk. Na een gedetailleerde meting van “voetdruk”, voetbreedte, hoogte, lengte, kniestand en de inventarisatie van wensen en problemen kreeg ik een aantal schoenen voorgesteld; het blijkt dat ik een hoge en brede voet heb en de linker voet 6mm langer is dan de rechter. De koude tenen kunnen komen doordat het drukpunt verkeerd onder mijn voeten komt. Dus ik heb een schoen nodig met een stugge zool en de SPD clip zo ver mogelijk naar de hak om de druk van mijn tenen te halen.
Na wat passen eindig ik met “Lake” schoenen met een carbon zool en een maat kleiner dan ik was gewend. Het leer was ook heel zacht en speciaal maar de details ben ik kwijt... Geen kunststof in ieder geval.

De nieuwe "Lake's"

Boven de oude Shimano's en onder de nieuwe Lake schoenen. Ondanks dat de Lake groter is van binnen, toch significant kleiner van buiten.
Afgelopen winter heb ik bij “Bikeshoes4you” al een paar nieuwe Northwave winterschoenen gekocht die mij ontzettend goed bevallen. Ook geen goedkope schoenen, maar wel heel goed !Oh ja, je kent me, de oude schoenen doen het nog, dus die gaan naar zolder naast 3 generaties andere klote schoenen :-)

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad een beetje raar, maar ook voor mij herkenbaar, een hele dure fiets kopen en dan bezuinigen op iets triviaals........heb ik mezelf ook wel al eens op betrapt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of juist logisch als de vele kleine besparingen het aanschaffen mogelijk maken.

   Verwijderen
 2. Hoi Theo, mooie schoenen. Wat is het typenummer en zijn het race- of MTB-schoenen? Zo te zien kan je er goed mee lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn MTB schoenen, SPD-plaatje is verzonken in de zool. Je kunt er mee lopen maar dan is ook alles wel gezegd, door de stugge/harde zool wil de schoen bij lopen van je hak glijden. Je kunt je voet dus niet afwikkelen. Type zoek ik nog even uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan mij vergissen hoor maar volgens mij heeft íedere fietser die meer dan 70 km op een dag fietst een stijve carbon zool nodig met de schoenplaatjes zoveel mogelijk naar buiten (q-factor) en naar achteren om de druk van de voorvoet te verminderen. Handige Harry's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah 70km; kan ik twee dingen doen: Stoppen bij cafe Graaf Floris in Muiden of de plaatjes verzetten :-)

   Verwijderen
 5. Dit is echt te toevallig. Ik heb 9 augustus ook Lake schoenen besteld en ondertussen fiets ik er al weer ruim een week mee rond.
  Ik heb de Lake CX237 Wide Fit Road Shoes. Deze zijn 1,5cm breder dan de gewone versie. Ik heb namelijk erg brede voeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This evening, I am going to collect my new pair of shoes at this shop. Fantastic service from Daan, prices are also very good. It's going to be the Lake CX237 wide fit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, Clement, Daan was referring at you when I talked about my velomobile !

   Verwijderen