vrijdag 4 februari 2011

Cover-Fairing

..... Het resultaat ....
Op de neus heb ik een windschermpje dat vast zit met “klittenvingers”. Handig, maar niet mooi. Een ander probleem is dat de cover lucht hapt aan de voorrand. Deze twee issues heb ik vandaag verholpen door een fairing (“vloeistuk”) te maken waar ik de cover onderschuif en ook de vingers van het windschermpje onder vast kan zetten.


Eerst een structuur van 0.5 mm aluminium. Dit bekleed met zwart kunststof-tape en daarna met dezelfde tape op de rand van het man-gat gezet. Daarna met duct-tape de (afgekorte) vingers van het windschermpje vastgezet onder de fairing.

Fotoos van de situatie voor:

"lucht happen"

"Windschermpje met klittenvingers"
Nog wat fotoos van de uiteindelijke aanpassing:
 Fairing nog zonder schermpje

Op de hoeken onder de fairing een extra stukje zwarte tape om de abrupte hoeken weg te vloeienFairing met schermpje

KzieJe

4 opmerkingen:

 1. Zit net het blog van Quemo te lezen... die wil juist méér lucht happen met zijn schuimkap. Maar ziet er mooi uit, deze stroomlijnkap. Bevestiging lijkt me van tijdelijke aard, ga je 'm vastzetten met sealant als deze constructie bevalt?

  Deze kap heeft nog een voordeel voor mij ook; mócht je me eens inhalen in een sprint, dan heb ik mijn excuus al klaar :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de zon staat te branden op de tape heb je kans dat deze loslaat. In dat geval maak ik hem van iets dikker materiaal en zet hem vast met kit. Eerst maar een tijdje mee rijden en ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Theo,

  Ik lees je vinding met verhoogde interesse nu ik een soortgelijke afsluitflap op de Limit heb!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mick, vandaag getest met harde wind. Ben zeer tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen