dinsdag 8 februari 2011

IK BEN EEN TOPPER


YESSSSSSSS, gelukt!


Geïnspireerd door de testen van collega Velonauten met super banden en hoge topsnelheden denken Cookie Strada en ik het beter te kunnen. Nou, dat klopt dan dus ook (we tellen Ymte even niet mee).  Helaas was de eer even niet aan mijzelf maar gelukkig wel aan mijn goede vriend en collega Cookie Strada; gisteren ontsnapte hij aan mijn aandacht maar ook vooral aan mijn prestaties en wist op “onze testbaan” (het Ton Storkpad in tussen Weesp en Muiderberg) een snelheid te scoren met z’n Strada van van 59,9 km/uur !!!!
Dat zat me niet lekker, vooral omdat ik de snelste wil zijn. Dat moet dus over. Ik had mij dan ook de hele middag geestelijk voorbereid voor onze gezamenlijke terugrit van Schiphol naar Almere. Mijn adrenaline niveau was daardoor dan inmiddels ook op hoog niveau zodat ik alle pijn en moeheid zou negeren en alle collegae al met een boog om mij heen liepen. Na de start de eerste 25km warmdraaien en dan op het gladde Ton Storkpad  750 meter rechtuit en “vol gas” …..   Het koste mij veel inspanning maar dan op het laatste moment, met pijn en moeite en het zwart voor de ogen, nog net even de 60 km/uur aangetikt.   YESSSSSSSS, het is gelukt !!!
Statistieken: glad asfalt, 9 graden, windstil mee (9km/uur), 3x Marathon Plus met gemiddeld 4.2 bar.

Langs De A6 richting de Hollandse Brug nog een stukje opgefietst met Quest 335 van Berend Munneke, hij was op weg naar Zeewolde vanuit Amsterdam. Altijd weer gezellig een medevelonaut te ontmoeten.

Deze bandenspanning net nog even gemeten en ik vind hem wat te laag dus opgevoerd naar mijn normale 5.5 bar. Precies een maand geleden ook gedaan maar toen stond de Strada al een week binnen in een verwarmde ruimte. Nu ik toch bezig ben tevens de versnelling afgesteld omdat de hoogste versnelling traag oppakt, 4 gebroken spaken vervangen en de afgeplakte trapgaten weer een beetje gerepareerd omdat het kunststof tape regelmatig loslaat en stuk gaat. Zo moet de Strada maar weer een maandje meegaan.
 We rijden een route met veel scherpe bochten, resultaat: 15 gebroken
spaken op 9500 km 

  Om de doorstroom van koude lucht te beperken en vanwege vermeend aerodynamisch voordeel heb ik de trapgaten deels afgeplakt. Dit heeft wel regelmatig onderhoud nodig

KzieYou

6 opmerkingen:

 1. Hé Theo!

  Gefeliciteerd! Je bent bij deze Almeers Kampioen Strada! 60km/h max én een Quest ingehaald ;-)

  Denk dat het lastig wordt om dit te evenaren, maar dat ga ik natuurlijk wél proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Theo. Ventisit heeft voor elke ligfiets een passende zitmat. Groeten Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toen had die ook nog de fut, om aan mijn accu te werken.

  Wat een kanjer he!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de duidelijkheid: Vrouwlief bedoelt met accu ook echt "accu".
  Dat "kanjer" klopt wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tijdens de Kniep ving ik op dat je dan weer beter
  niet voortijdig een accu bij haar moet verwisselen...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Theo,

  Gefeliciteerd! Je daagt me wel uit, ik ga aan het werk. Het zijn natuurlijk die afgeplakte trapgaten... ;-)

  Hartelijke groet,

  Paul Dijs - strada 5

  BeantwoordenVerwijderen