zondag 29 januari 2012


Vandaag kon ik er niet onderuit. Vriend en buurman Marcel vraagt me al jaren af ik weer eens meega moutain-biken zonder bergen. Blubberfietsen dus. Tot nog toe kon ik steeds wel een excuus bedenken maar voor vandaag had ik er geen een meer. Dus vanochtend om 9 uur op de fiets naar de Noorderplassen. Wat was het koud zeg op de route naar de bewuste bossen, uiteraard koos Marcel een route over de dijk pal tegen de oosten wind in. Koude vingers, koude tenen, wat is een velomobiel toch lekker in de winter ………. Maar eenmaal in de bossen kreeg ik beslist wel plezier is! Daar is het meteen een stuk aangenamer en werk je jezelf lekker in het zweet; heerlijk over de drassige bospaden en door de plassen slompen. Voor herhaling vatbaar !
Hier lacht Marcel nog. Voorgaande jaren lag hij altijd flink voor maar na een zware darmoperatie afgelopen zomer en wat aansluitende chemokuurtjes in het najaar is hij een stuk trager geworden en kan ik hem goed bijhouden. Zo zie je maar, het heeft ook zo z’n voordelen. Dat zal komend voorjaar wel weer veranderen !1 opmerking:

 1. Blubberfiets! Die houden we er in.
  Bij ons achter in het bos worden bijna maandelijks van dat soort 'tochten' gehouden. Veel geschreeuw en kabaal. Je schrikt je het apelazerus als ze bijna letterlijk over je heen denderen als wandelaar. Vlucht maar zo snel mogelijk het bos uit, want er is geen plek veilig de komende uren. Overal groepjes opgehitste vieze mannen(!) die je aan de kant schreeuwen of vloeken.
  Wildhekken blijven open staan, draadafzettingen kapot gereden, paarden door het land gejaagd.
  Met een winter zoals we nu hadden, was dat idd blubberfietsen.
  Als daar in een paar uur tijd 200 blubberfietsen door hetzelfde spoor gekomen zijn bijna alle wandelpaden voorlopig onbegaanbaar.
  De wilde zwijnen nemen die modderpoelen graag in bezit. Dus enig nut heeft het nog wel gehad.

  Ik gun ieder zijn hobby, maar waarom moet daarbij zoveel zinloos vernield en verstoord worden?
  Overigens net zoals 'survival'/teambuilding uitjes, GPS nachtdroppings en in een file 4x4 rijden door het bos.
  Wij hebben de pech in een mooie omgeving te wonen......

  BeantwoordenVerwijderen