dinsdag 10 januari 2012

And for now something completely differentVandaag was het weer een heerlijke dag om te fietsen; weinig wind en voor de winter een beschaafde temperatuur. Op de heenreis helaas weer een gebroken ketting, al de tweede deze maand. Gelukkig was het dicht bij mijn werk dus de laatste kilometers maar gelopen en tussen de middag gerepareerd. Er zat ook een draai in de ketting wat misschien wel de oorzaak zou kunnen zijn. Van Jurren vorige week een truck geleerd met een touwtje aan de zijkant geknoopt van de ketting om de draai te verifiëren. Vanavond terug met Jurren meegefietst en op dat soort momenten mis ik de elektrische ondersteuning echt…..


Thuis aangekomen tegenwoordig geen warme prak op tafel, maar niet getreurd. De vriezer zit nog vol met pastic zakjes met ondefinieerbare hap. Dus ’s avonds haal ik er een zakje uit en de volgende avond gok ik wat het is en kies ik een bereidingsmethode. Het lukt me goed en met wat groente en een aardappeltje of zo steeds een prima maaltijd.


Dat is maar goed ook want de oproep die ik deed in mijn vorige blog-post heeft weinig kandidaten opgeleverd.De plakjes rouw in de hete olijfolie en een kwartiertje om en om. Voor het vet er in kan trekken hebben de plakjes al een dicht huidje en alle smaak blijft behouden

 Precies gegaard zoals het moet!

5 opmerkingen:

 1. Kom gerust een keer langs voor een gezellig avondmaal, wij koken meestal voor vier....
  Wat betreft dat touwtje, graag gedaan! Kun je het mij ook een keer uitleggen? Van mij heb je het namelijk niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, dat herken ik, de vrijgezellen-hap :) Nu ja, nu eet je ten minste elke dag iets lekkers, want zelf bereid. Ik maakte vaak ovenaardappels (Aardappelen in partjes snijden, op bakpapier in de oven met wat olie, peper en zout, 180°C, ongeveer 25 minuten).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrouwen lezen ligfietsblogs nu eenmaal minder want die neigen -vaak- naar techniek. Het zou misschien al helpen als je het woord 'truuk' niet zou verwarren met "truck".
  Suc6! Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Truuk lijkt meer Truus, truck meer op vrachtwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn dat gebakken aardappelen? Voorgekookt en ingevroren? Dan is de voedingswaarde er allang uit.
  Ik zou rauwe aardappelsschijfjes eerst met een klein beetje water in een gesloten plastic bakje ca. 8 minuten gaar stomen in de magnetron. Droog maken en daarna pas bakken.
  Misschien had je nu toevallig kruimige aardappels, dan kom je er mee weg.
  Andere vastkokende aardappels blijven bikkel hard.

  Ben ik dan zo'n chef? Nou nee.
  Wat ik kook gaat meestal bij toeval goed. Ik kan het nooit voor de 2e keer reproduceren.
  Ik heb gisteren de wortelstampot met afgieten in de gootsteen laten stuiteren. Die ligt nu deels bij de kippen en de rest op de composthoop.
  Vandaag had ik de havermout al toegevoegd in de boerenkool voor het koken. Dat werd een kleverige smurrie over het fornuis. Kostte me een hele rol keukenpapier en het pikt nog.
  De boerenkool is nu glazige pap. Volgens mij niet te pruimen. De Havermout moet er naderhand dus pas in als het te nat is. Wist ik veel.
  De grove Veluwse worst is wel gelukt. Dus die eten we vanavond waarschijnlijk op brood. Ik had al eerder Wildeman peertjes in rode wijn gemaakt, die eten we er maar koud bij.

  Het ergste is: Marloes moet het ook eten. Die ligt in een deuk (en haar collega's en vriendinnen dus ook) als ze van mijn gestuntel hoort. :-$

  BeantwoordenVerwijderen