dinsdag 6 maart 2012

tationce remrkpea, ofwel Bloggen met Hindernissen

Al meer dan een jaar leef ik me uit op Blogspot.com en reageer ik naar hartenlust op de nuttige informatie danwel onzin die er wordt gepubliceerd. Het valt me op dat het reageren op onzin nog steeds simpel is want op mijn eigen blog hoef ik niet te bewijzen dat ik “geen robot ben”. Echter bij het reageren op de sites van collega-blogspotters vergaat de lol al snel wanneer men het verificatie woord moet raden en invullen, tegenwoordig al twee tegelijk. Meestal in een niet te lezen handschrift, nog erger dan mijn schoolschriftjes van de Havo met woorden die ik ’s zaterdagsavonds om 12 uur nog niet kan uitspreken. Mocht u dus de laatste tijd weinig van me hebben gehoord, dan weet u hoe het komt ….

Indien u wilt reageren op dit artikel, en u wilt geen onduidelijke verificatiewoorden invullen, reageer dan via mij e-mail:  TheoVdBroek@live.nl



10 opmerkingen:

  1. je kan bij de instellingen aangeven of deze teksten moeten worden ingevuld, dot kan je ook uitzetten/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Theo , helemaal gelijk.
    Ik vind het invullen van die twee bijna onleesbare woorden ook waardeloos en zeker als je na het invullen automatish op enter drukt ipv op publiceren , dan kun je weer opnieuw beginnen .
    Ik zal eens kijken of het bij mij uitstaat want ik vind het superirritant bij anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn de laatste tijd extra onleesbaar & verdubbeld. Ik heb ze net gedeactiveerd (geloof ik). Wel kans op spam nu natuurlijk maar 'n experimentje waard...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De worden die je moet 'herkennen' zijn scans uit een boek. Eén van de twee is bekend bij de computer. Met dat woord controleert het programma of je een mens bent. Het andere woord is onbekend, maar komt voor in een gescand boek. Door dit in te vullen, help je mee om een gescand boek over te typen. Met het aantal blog reacties kan je zo letterlijk hele bibliotheken vullen.

    Het helpt dus niet alleen tegen spam, maar je helpt ook bij het digitaliseren van boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja, dat wist ik dus niet. Ik vind het ook mateloos irritant; dus ik had het op mijn blog ook uitgezet.

    Nou drukte ik net op "publiceren" en toen kreeg ik 2 woorden die volgens mij echt niet in een boek voorkomen. Ik ben benieuwd of dit bovenstaande bericht van Maarten echt wel waar is. Wie zoekt het uit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu denk ik dat Maarten wel degelijk een gedegen persoon is. Ligfietser zelfs. Al is zijn profiel wel erg 'low profile'. Niet zonder reden waarschijnlijk. Maar dat is een ander verhaal.

      Ik heb vaak genoeg boeken gescand om te zien van een OCR programma ziet en niet.
      De procedure zoals hierboven omschreven door Maarten klopt wel, maar de werkelijkheid ziet er anders uit.
      De woorden zijn volgens mij volkomen random samengestelde letters. Er komen zelfs cijfers in voor. Ook hoofdletters op een willekeurig plek. Toch komt dat idd ook voor tijdens het scannen. Een kleine letter L kan gezien worden als een 1 (een) enz.
      Toch lijkt het me een hoax als wij met het overtype van die letters helpen een gescande bibliotheek correct in te voeren.
      Als iets niet herkend wordt door de computer ziet het er soms volkomen vormeloos uit.
      Ook de letters zijn vaak brokkelig en hakerig. Soms kan je de gescande vorm totaal niet herkennen en moet je de rest van het orgineel zien om er het juiste woord erbij te typen ter correctie. Dit kan dus alleen tijdens het scannen.
      Een hoax dus.

      Verwijderen
  6. Ik vroeg me al af wanneer iemand eens over deze mensonvriendelijke benadering zou bloggen.
    Alleen die tekst al: Bewijs dat JE geen robot bent.
    Misschien ben ik dat wel maar kan ik lezen en typen. ;-)
    Het gebeurt geregeld dat ik de letters niet kan ontcijferen. Maakt me dat dan een robot?

    Toch heeft het nut.
    Het moet voorkomen dat internetrobots, stukjes software, de tekst kan lezen/scannen op bepaalde woorden. Met die informatie kunnen ze van alles doen. De site spammen met onzin, of reclame wat niet al. Op Hyves, Facebook en ook op Twitter kom je lui tegen die verscholen achter een legaal account je ongevraagd bestoken met reclame of zaken waar je niet in geïnteresseerd bent.

    Nadat je die lastig te scannen woorden hebt in getikt gaat je bericht redelijk beschermd door en wordt direct geplaatst. Het commentaar is dan ook niet zo makkelijk te vinden voor zoekmachines.
    Je kan er ook een moderatie op zetten. Pas nadat jezelf een ingezonden reactie gelezen hebt kun je beslissen of je het plaatst Een hoop werk. Bovendien werkt moderatie vertragend, wat reacties op reacties weer in de war stuurt.
    Sommige mensen worden echter paranoia als ze gemodereerd worden.
    Dus ook weer geen oplossing. :-$

    We zullen het voor lief moeten nemen. Er zit immers ook een slot op je achterdeur?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Overigens had ik je gemist.
    Dat konden diverse redenen hebben.

    -of je fiets je helemaal een waas voor de ogen zodat je geen tijd hebt om te bloggen. Goede zaak.
    - of je fiets helemaal niet meer, er is niks te bloggen. Slechte zaak.
    -of die handjes vasthouden op de fiets-en wandelbeurs nemen al je tijd in en aandacht in beslag. Fietsen en bloggen kan nog wel even wachten, komt later wel weer. Zeeer goede zaak.

    Ik gokte het laatste. ;-P

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb het ook uitgezet op mijn blog, bedankt voor de tip.
    Weet ook dat de getypte woorden niet volledig correct hoeven te zijn.
    Als je letter te weinig typt gaat het bijvoorbeeld ook.

    opmerking: ik moet voor dit bericht nog altijd 2 woorden intypen!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen