dinsdag 27 januari 2015

Strijd in de ochtend


Vanochtend in alle vroegte, met verstand op nul en blik op oneindig, koerste ik in de Strada richting werk. Ik was een half uur later dan normaal en moest vaststellen dat er ondanks de kou al aardig wat renners op pad waren. Ik moest denken aan Angelo de Griekse Speer, zou hij nog fietsen? Ik heb hem al lang niet meer gezien. De laatste keer liep slecht af, het was een half jaar geleden of zo, nek-aan-nek race tussen Weesp en Amstelveen. In de laatste 100 meter weet ik de kop weer te nemen maar dan knalt mijn ketting  er af op een drempel die ik met te hoge snelheid nam…

Op het lange pad naast het spoor tussen Muiderberg en Weesp doemen in de verte een paar gepaarde felle achterlichten op,boven elkaar. Zou het de velomobiel van Jurren zijn of Erwin? De lichten komen in rap tempo dichterbij, dus het is niet Jurren. Erwin dan misschien? Nee, daar zijn de lichten niet fel genoeg voor. Angelo de Griek misschien, want ik ben wat later vandaag? Kan eigenlijk ook niet want Angelo doet nauwelijks aan verlichting. Als ik dichterbij kom blijkt het een racefietser te zijn en ik wil hem voorbijschuiven.  Edoch, de racefietser baadt al enige tijd in het licht van mijn Monster-Lights en hij beseft dan wel dat Velotejo hem in de wielen hangt. De snelheid van de race-fietser gaat in rap omhoog naar zo’n 32 kpu. Ik moet er dan ook een tandje bij opgooien en al snel gaan we 35kpu tegen de wind in. Dat vind ik wel even genoeg en blijf hem in z’n staart hangen. Doorgaans gaat een wielrenner snel “dood” als hij zo boven z’n macht fietst maar hij geeft niet snel op…  Dit is een taaie, een krachtpatser is het! Helaas in Weesp rij ik me vast op het marktplein tussen de kratten met vis en kramen die al in alle vroegte al worden opgezet. Ik toeter nog flink naar de visboer met het dringende verzoek om z’n troep snel aan de kant te zetten, ik heb haast, ik ben in gevecht ! Nee hoor … en ik moet uitstappen.

Een kilometer of 7 verder in Zuid-Oost krijg ik de koene wielrenner weer voor me maar nu ben ik zo slim om mijn Monster Lights te doven zodat ik schalks naast hem kan komen en kon zien wie de vastberaden pedaleur zou zijn.  Angelo…., toch Angelo! Angelo de Griek!  Heerlijk ! We maken elkaar het leven al zo een jaar of 15 zuur, en vooral het zijne dan J  Even kletsen en dan weer het gas op de plank ….  Oeps… geen slimme timing; twee verkeersdrempels in het fietspad, twee verkeerslichten en het fietsviaduct over de A2. Dat zijn zware belemmeringen voor een velomobiel met een berijder van meer dan 100kg, maar niet voor six-pack Angelo. De snelle strijder ligt al snel een paar honderd meter vooruit. Maar het tij keert weer en krijg ik vrij baan op de Middenweg parallel aan de A2 en ik schuif de trottles naar 38kpu en kom rap naderbij. Angelo besluit dan in uiterste wanhoop de short-cut  te nemen door het park en over het enge paadje door de Ouderkerkerplas; 400 meter lang over water, 1.20 meter breed, geen reling,  van glad hout en het heeft hier en daar gevroren …… Ik heb hem dan ook niet meer teruggezien …Update:
Ik zag beweging op Angelo’s facebook en concludeer dat hij weer boven water is, mogelijk wel geschaad want ik lees niets over ons treffen. Het houdt me wel bezig, ik ben een denker, dus ik heb vanochtend in de velo langs locatie zeker 5 minuten ligrijendteprakkiseren. Ik kom door diepgaande analyse, extrapolatie en uitsluiting tot 4 mogelijke verklaringen;
1 - hij is uit het water gekropen en zoekt een nieuwe bukfiets
2- hij had zich verstopt om een nederlaag te voorkomen
3- deze wil ik niet zeggen maar geeft wel de mogelijkheid tot nog een update.
4- hij is maar gaan lopen op het gladde pad

Meer over strijd met Angelo vind je hier, en hier, hiero en ook nog hier


 

 

10 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal, net als het eerste verhaal! Leuk! Leuk! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend.......!

  Heeft Angelo het overleefd? Is hij te water geraakt en met fiets en al verdwenen? Heeft hij het gered via het 400m lange paadje/bruggetje?

  Misschien blijft het wel voor altijd een raadsel, misschien komt er nog een vervolg?

  Spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een spannend verhaal dat nieuwsgierig maakt naar de afloop...

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond Angeloo p Facebook en verzocht vrienden te worden, als hij antwoord zal ik het weten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een cliffhanger! genieten!

  Maarre... WAAROM KAN HET ALLEEN ERWIN ZIJN EN NIET JURREN?

  Laat maar... is een retorische vraag. Je wist natuurlijk dat ik niet op Dinsdag fiets :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh, gelukkig, Angelo heeft mijn vriendschapsverzoek op facebook vandaag geaccepteerd. Dat bewijst twee dingen, hij heeft de fietstocht overleefd, hij heeft mijn blog niet gelezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, wat een kostelijk verhaal. Jammer dat Facebook het een beetje verpest. Een mythische persoon als Angelo de Griek, wellicht verdwenen in de Oudekerkerplas, moet geen Facebookprofiel hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik Angelo niet meer zag vond ik het toch een beetje vervelend ... Maar ja, ook wel weer comfortabel. Ik merkte dat ik zeker aan hem gehecht ben.

   Verwijderen
 8. Ik zag nog een poliltiesurveillanceauto bij de Ouderkerseplas staan op de terugweg naar huis. Schoot toch even door me heen "het zal toch niet...".

  BeantwoordenVerwijderen