zondag 22 november 2015

Dikke nippels


Wat doe je op een regenachtige zondagmiddag wanneer je vrouw aangeeft nog even naar bed te gaan, nou, wat onderhoud aan de Velo dus. Zo een 5000km geleden nieuwe Marathon Plus banden gemonteerd op de voorwielen en door de schuine stand van de wielen slijten deze aan de binnenzijde meer dan de buitenzijde.

 

Banden gewissseld

Daarom maar even de rechter en linker band omwisselen zodat ze weer gelijk slijten. Ook even de spaken bijstellen edoch het blijkt dat in de velgen na 4 jaar weer, pekel en veel bochten de koppen van de spaaknippels door de velg slijten. Bij het zoeken naar een sluitringetje als tijdelijke oplossing vond ik toevallig spaaknippels met gelijke schroefdraad maar met een veel dikkere kop. Probleem opgelost dus, geen nieuwe velg nodig !!  Zo simpel kan het zijn J.
 
                                                      Versleten gat met grote nippel
 

                      verschil in nippels

3 opmerkingen:

 1. Nog even snel wat onderhoud voordat de Strada een nieuwe eigenaar krijgt? Ik zag dat de Strada in de etalage staat op Ligfiets.net. Gaat'ie vervangen worden voor een nieuwer model?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben twee Strada's, eentje hebben we maar een paar honderd km mee gereden dit jaar. Staat dus meer in de weg dan dat we er lol van hebben. De gene die weg gaat is nogeen perfecte fiets. Die van mijzelf is een echt "werkpaard" met regelmatig onderhoud nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoeveel is je Strada nu zwaarder geworden door die dikke nippel? En slingert je wiel nu niet?

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen