woensdag 27 januari 2016

Slecht remmen


 
Al vanaf het eerste moment dat ik de Strada kreeg vond ik dat de remmen niet voldeden, met de upgrade naar 90mm remmen verbeterde het aanzienlijk maar na verloop van tijd werd het weer slecht. Ook de remmen op mijn vroegere Alleweder A4 (zelfde remmen maar type 75mm) waren slecht,  de remmen op mijn oude Strada S15 waren slecht, na upgrade naar 90 mm verbeterde het gelukkig wel. De remmen op de Go-one (75mm) en de Quest (75mm) die ik had waren slecht. Alleen over de schijfremmen van de Sunrider was ik echt goed te spreken. Mijn conclusie is dat de trommelremmen niet voldoen, mogelijk komt het door mijn gewicht want Jurren zegt met weinig kracht al de voorwielen te kunnen blokkeren.

Vanavond maar eens de remmen geopend en wat mij meteen opviel was de vettige laag die de remmen en de grondplaat bedekte. Dus schoonmaken met een doekje en de schoenen en de trommels opschuren. Ook heb ik de oplopende remschoenen gewisseld met de aflopende schoenen.

Daarna de linker en rechter remmen gelijkmatig afgesteld; truukje is om de remhandel iets op de handrem te zetten, de fiets achter op te pakken en heen en weer te bewegen. De wielen moeten zich dan op gelijke wijze bewegen.

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen, maar helaas, geen enkele verbetering.

Iemand nog een goed idee?

 

blubber van 8 ritten
 

Klemringetje verwijderd van de remnok

8 opmerkingen:

 1. Jagwire remkabels geprobeerd? Kan een hoop schelen. Je remhhandle kan ook speling vertonen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de trommels goed ontvet met remmenreiniger? Wel op een doekje doen en niet zo in de trommels spuiten want dan ontvet het ook je lagers.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jagwire kabels heb ik al, half jaartje oud. De remmen bleven vanochtend wel hangen, dat is lastig ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even langs Velomobiel? Volgens Velomobiel bestaat er geen enkel verschil in remkracht tussen kleine en grote trommels (op basis van eigen testen). Dus als je nooit in de bergen rijdt zouden grote trommels zinloos zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het hier geloof ik niet mee eens zijn. Grotere remtrommels happen minder snel, en remmen wel degelijk beter. (op basis van eigen testen)
   Desondanks ben ik zeer voor toepassing van schijfremmen, want die zijn stukken beter doseerbaar. Voor de Quest en de Milan zijn schijfremmen echter niet een optie, vanwegen de gesloten wielkasten, maar voor elke andere velomobiel natuurlijk wel. Het systeem moet echter zo worden opgezet als voor een auto.

   Gr
   Rudolf.

   Verwijderen
 5. Zoek eens contact met Velomobiel.nl. Na mijn laatste bezoek hebben ze de remmen zo scherp afgesteld dat ik inderdaad de voorwielen kan laten blokkeren (met 90mm)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een remparachute, er zit niks anders meer op. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen