maandag 24 oktober 2016

Slecht begin, maar wederom een goed einde!

Deze ochtend vroeg op pad, ik wilde om 07.00 uur op mijn werk achter mijn computertje schuiven om vandaag flink wat werk te verzetten; dus om kwartovervijf op pad. Geen kip op de weg dus plankgas met de e-ondersteuning op 80%. Lekker tempo door de frisse wind en zowaar halverwege nabij het AMC doemt een donkerblauwe Strada voor mij op, dat moet Jurren zijn. Ik zal hem eens een poepie laten ruiken. Helaas heeft hij mij snel in de smiezen en hij zet flink aan zolang als hij kan, dit keer met succes want mijn extra krachtinspanning treft lamme pedalen ....  ze gaan wel rond maar het achterwiel niet ... shit, al een paar keer eerder meegemaakt, altijd zo rond november wanneer het kouder wordt  ....@$#%^&*#@ freewheel......!  Het nieuws omtrent mijn onverwachte verlies gaat snel want enige uren later al bekend op de site van BeauBleu.
Dan sta je stil in de kou en nog 12km te gaan, vrouwlief denkt er niet aan de telefoon op te nemen maar daar ik lid ben van de ANWB “fietsweerverder” hun nummer gebeld. Na 45 minuten wachten arriveert de gele monteur en konden we even lekker klussen met een oliespuitbus en hamertje. 

 

Het mag niet baten en de ANWB meneer regelt een afsleepwagen.


Nog even 80 minuten geduldig bibberen in de velomobiel en dan komt er een mooie MAN aanzetten. Doorgaans ben ik niet zo van de mannen maar deze MANtruck zag ik met vreugde komen. Hij heeft nog een ruime plek voor mijn Strada, zelfs geplaatst voor  een CO2rijke BMW!


Op naar Dronten, via Lelystad om aldaar de BMW bij het recyclingperron af te geven. Ik stap in bij de uiterst vriendelijke chauffeur “Bernard”. Niet zomaar een chaffeur want direct hebben we een geanimeerd gesprek, over fietsen natuurlijk. Over fietsvakanties met zijn vrouw en kinderen, maar het blijkt ook dat Bernard een fervent liefhebber is van ligfietsen. Momenteel heeft Bernard een Flevobike Racer en in het verleden ook al vele liggers gehad en zo-ook een Alleweder. Hij kent de mannen van het oude Flevobike en Velomobiel bij naam en toenaam. Onderweg haalt Bernard bij het afleveren van de BMW zelfs nog een bakje koffie voor ons !

Bij aankomst bij Velomobiel.nl loopt het hele bedrijf uit om de aankomst van de Strada op de afsleepwagen te aanschouwen en plaatsen ze meteen een bericht op hun Facebookpagina om mee te liften op mijn roem!  Sinterklaas zou jaloers zijn op zo’n sympathieke  opkomst!

 

Bernard is blij. Blij omdat hij weer een klant heeft geholpen maar zeer zeker ook heel blij omdat z’n baas hem vanochtend een vast contact heeft gegeven.

Bernard, gefeliciteerd !!!!!

Als ik de volgende keer wordt afgesleept hoop ik dat het weer Bernard is!Het goede einde dus: de fijne ontmoeting met Bernard en ook met het team van Velomobiel.nl die mijn Strada direct weer kon repareren. Voor mijn vrouw de vreugde dat ik al om 14:00 uur thuis was en dus mee kon om te helpen haar auto te wassen en zuigen en naar de "Liedel" voor boodschappen ... Iedereen  blij!7 opmerkingen:

 1. Vervelend om zo stil te komen staan. Gelukkig heb je je nog wel vermaakt vandaag. Ik moet ook beter weten als jij stilvalt, dat is niet per se een platte band of een andere afslag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen blij? Nog geen klachten gehad van je collega's door onverwachte afwezigheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Theo, klinkt als een hele leuke dag. Een goed bestede - onverwachte - vrije dag! Morgenochtend om kwart over vijf weer op!

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Theo,

  Een prima voorbeeld hoe je iets negatiefs weet om te zetten in iets positiefs! Chapeau!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel flauw dat je je route veranderd hebt. Nu kon ik geen fotootje van je maken terwijl je hulpeloos langs de weg stond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vervelend ja, ik vind het zo leuk om bespot te worden ....
   Zat dus lekker in de ingang van het AMC aan de koffie.

   Verwijderen