dinsdag 28 maart 2017

Weer lekker op fiets-gang


 

Zo, 5.15 uur opstaan om sinds maanden weer eens op de fiets naar het werk te gaan, wel lekker de speedbike. :-) Onderweg geen velomobielcollega geroken of gezien. Wel een vriendelijke maar voor mij nog onbekende renner op een heel dikke bandenfiets op de Hollandsebrug op een snelheid van 25kpu; maar nomatch4me J. In het Amsterdamse bos een speedbike met 37kpu voorbijgeslakt als 40tonners op de A1. Naast hem rijdend zeg ik nog even “goeiemorgen” maar de aangeklede aap keek niet eens om. Mogelijk uit complete verbijstering. Ik dacht aanvankelijk nog wel van leuk, even up-teamen met een e-soortgenoot, maar nee, dus weer in mijn eentje verder de laatste kilometers op het laatste wolkje stroom in mijn accu. Aangekomen vertwijfeld zoeken in mijn fietstas naar de acculader voor een recharge op kosten van de baas. Helaas, holy shit, lader vergeten…………… Edoch, deze heerlijke rit neemt niemand me meer af en vanmiddag in het zonnetje terug.!!!

 

De terugweg met zuidwesten windje in de rug in het voorjaarszonnetje met 18 graden was geen straf. Lekker rustig pedaleren met oog op al het jonge groen om mij heen. Plotsklaps de rustige rit verstoord door een explosieve decompressie vlak achter mij...   


Ik ken dat, soms van de bonenmaaltijd een dag eerder, maar die heb ik al lang niet meer gehad sinds dat VrouwLiesbeth mij op een koolhydratendieet heeft gezet.  Helaas heeft de luide aankondiging dus een meer desastreus effect; platte achterband dus. Als geluk bij een ongeluk strandde ik in Ouderkerk vlak bij fietsenmaker de Haan met 4 fietsenmonteurs en nog veel meer banden. 20 minuten later weer op pad en volop genietend van het voorjaar !
 
Kruising bij Driemond (Weesp, provinciale weg en het Gein) wordt rigoureus verbouwd voor een betere verkeersdoorstroming. De tijdelijke fietsersbrug met scherpe hoeken en stalen platen doet heerlijk onvriendelijk aan voor velomobielen, dus  aan alle velonauten: de velo slepen over de brug of een gewone sportfiets :-).

Naar ik meen heeft StradaExpres al eens een vooraankondiging gedaan van de verbouwing dus even 30 seconden besteed om z’n blogposts door te spitten J, hier is het dan.


 
 

 

3 opmerkingen:

 1. Welkom terug! Volgens mij gaat dat bruggetje alleen gebruikt worden voor het leidingwerk. Volgens dit bericht komt er een pontonbrug.
  https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Verkeer_vervoer/Projecten_verkeer_en_vervoer/N236_Loosdrechtdreef_aansluiting_op_Weesperbrug/Documenten/Informatieblad_N236_Geinbrug

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach dat geeft eens een andere kijk over de weg natuurlijk.
  Lastig bruggetje voor de DF ook idd lijkt me. Maar aan warmte geen gebrek achter m'n comfortabele minivizier! Singletwerk.
  En wat snelheid betreft heb ik de 51 km/u inmiddels bereikt over de Amsterdamse weg.

  BeantwoordenVerwijderen