zaterdag 4 maart 2017

It ken net ...........


 

Eind januari 2016 een gans nieuwe velomobiel getest en besteld; proefgereden in de proto en geconcludeerd dat de Quattrovelo een fantastische machine is! Wel klein probleempje is dat mijn knieën bij het fietsen de “motorkap” raken, maar omdat de productiemachines een diepere bodem krijgen kan de zetel dan lager en zou ik daarmee naar verwachting voldoende beenruimte hebben.    

Het kan net!

Na een jaar wachten en een gestadige daling op de afleverlijst bij Velomobiel.nl is het dan bijna zover.

It giet oan !!!

Op een recente foto van “Mooi Geel is Niet Lelijk” zag ik mijn crème Quattrovelo al staan. En ja, dan het lang verwachtte e-mailtje van Velomobiel.nl dat ze gaan beginnen met het “customizen” van mijn nieuwe Quattrovelo. Nog een paar details doornemen zoals de wens voor achterremmen waarvan ik nu begrijp dat deze dure optie voor Nederland niet zo courant is.


In wijs overleg met Velomobiel.nl eerst de nieuwe fiets maar even proefrijden voordat het aanpassen begint, echter tot grote teleurstelling van mij en Alllert pas ik er niet meer in,

it ken  net .........  ;

Mijn benen gaan niet rond ondanks de 2 cm meer ruimte ........

 
We begrijpen niet hoe dat mogelijk is, zijn mijn benen gegroeid? Door mijn nieuwe titanium heupgewricht? De langere Theo van Velomobiel.nl pas er (net) wel in. Ten opzichte van een jaar geleden, toen bij het testen, ben ik wel wat dikker geworden (5kg) dus een wat dikkere kont en rug natuurlijk. Ook heb ik nieuwe schoenen gekocht, misschien zijn de zolen wat dikker. (Deze Northwave Artic schoenen zijn met zekerheid een aanrader qua pasvorm en warmte !)

 Ja, en de mooie creme QuattroVelo?  Gelukkig nog geen aanpassingen gedaan en gaat Velomobiel.nl een nieuwe eigenaar vinden zodat hij niet hoeft te worden verschroot !

Gelukkig werkt Velomobiel.nl al aan een uitvoering van de VeloQuattro met een hogere “motorkap” zodat er voor mij nog wel toekomst is. Levertijd? Zal nog wel een half jaartje duren.

En shit, net mijn Strada verkocht, en mijn ligfiets, en de Kettwiesel ... dus komend voorjaar met de bukfiets naar het werk L

 

 

 

 

18 opmerkingen:

 1. Vervelend. Heb je nog andere schoenen geprobeerd? Met korte cranks zal wellicht passen, maar dat moet je maar net willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een pech zeg! Dat wordt lang wachten als je geen enkele ligfiets tot je beschikking hebt.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb custom made 140 mm cranks en Velomobiel.nl heeft de trapas verzaagd en daarmee verlaagd, zodat mijn knieën rond kunnen in een XS. De stoel is ook anders opgehangen en een stuk van de rand weggehaald zodat ik echt op de bodem zit. Hebben ze die opties uitgeprobeerd bij jouw QuattroVelo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, en een dunnere ventisit heb ik ook nog. Eénlaags.

   Verwijderen
  2. Wat een luxe Belle, ik pas alleen in mijn DFXL zonder zitje. Stoel maximaal verlaagd en cranks van 152 mm en dan raak ik nog soms de kap met met knieën...

   Verwijderen
  3. nee, zover ben ik niet gezakt :-)

   Verwijderen
 4. Zonde Theo, bij mij tikte ik met het proef draaien al tegen de kap. Ik wacht ook op de verhoogde versie.. samen met nog een paar velonauten. Het is een pracht fiets maar je moet er wel in kunnen fietsen :)
  Groet cees (en hoop dat Allert de verhoogde kap dit jaar nog in produktie kan krijgen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai, teleurstelling! Ik zou een tweedehandsje kopen en weer verkopen zodra je je nieuwe fiets hebt. Misschien kan Velomobiel je uit de brand helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, ben al aan het zoeken .... een goede velomobiel zakt niet in waarde, dus een tijdelijke aankoop durf ik wel aan :)

   Verwijderen
  2. Ik weet uit betrouwbare bron dat er in juni een goed gebruikte Strada op de markt komt.........

   Verwijderen
  3. :-) Strada 119? 1 Juni is mogelijk aan de late kant

   Verwijderen
  4. Zal 12 juni worden, en ik denk dat je dan al iets anders gevonden zal hebben, er komen er meer vrij nu de levering van de QV goed op gang is. Geeft niet, ook de 119 zal wel een bestemming vinden......;-)

   Verwijderen
 6. Oei, dat is wel balen. Hoe lang ben je dan, als ik vragen mag? En met welke binnenbeenlengte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1.86 metr, Binnenbeen 94cm ongeveer

   Verwijderen
  2. Oei, dan ben je nog meer van de lange-benen / kort-lijf dan ik ;)

   Maar al zou je er wel net in kunnen, dan heb je dus alsnog geen ruimte om onder de motorkap het dekje op te bergen. Of is dat met de QV sowieso niet de bedoeling?

   Verwijderen
 7. Ach wat jammer... die QV ziet er echt enorm mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen