maandag 11 juni 2012

Met Liesbeth naar het Hoogstepunt (Veluwe)De afgelopen maanden erg druk op het werk door groot onderhoud aan een serie Embraer vliegtuigen en ook wat persoonlijke rompslomp. Het recreatief fietsen stond dan ook op een wat lager pitje en zelfs het woon-werk-verkeer ging wat vaker met de auto. Gelukkig toch een paar weekeinden kunnen besteden aan het liggend voortpeddelen. Enige tijd geleden ontmoette ik een leuke trike met een leuke vrouw die het ook een goed idee vond om het Hemelvaartweekeinde te gaan fietsen in de omgeving van Arnhem. Dus de fietsen geladen op de vouwwagen en veel kleding en regenpakken mee …. Tegen elke weervoorspelling in werd het fantastisch weer en konden we op de camping zelfs ‘s avonds buiten zitten en de BBQ aansteken en een heerlijke maaltijd op een terrasje. 3 mooie fietstochten gemaakt over de Posbank en de Zijpenberg en de Hoge Veluwe.Heel mooi op de Zijpenberg is het  Hoogste punt van de Veluwe, de Emmapiramide; een opgetrokken heuvel in 1891 nog in de vorm van een piramide om branden op de Veluwe te kunnen ontdekken. Later door de hoger groeiende bossen in meerdere fases verhoogd met een toren. Vanuit de toren kun je een groot gedeelte van de Veluwe overzien en naar het Oosten zelf tot in Duitsland kijken.
5 opmerkingen:

 1. Nou fiets ik zo vaak op en over de Posbank, maar op de Emmapiramide ben ik nog nooit geweest :(

  Ga ik de volgende keer doen.

  Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is naast de camping (Beekhuizen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens wikipedia ligt de Emmapiramide op 98m boven NAP. Dit zegt wikipedia over het hoogste punt van de Veluwe: "Signaal Imbosch is een heuvel van 109,9 meter hoogte (volgens de Rijksdriehoeksmeting) in de gemeente Rheden in het Nationaal Park Veluwezoom. Het is het hoogste punt van de Veluwe, van de provincie Gelderland en tevens het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Enige tijd geleden ontmoette ik een leuke trike met een leuke vrouw" En ik maar denken dat het mijn benen waren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verwacht nu wel een update van onze colletjes in Frankrijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen