dinsdag 7 augustus 2012

Ze blijven maar breken

Op 26 maart, zo’n 2000 km geleden, heeft Velomobiel.nl nog een paar spaken vervangen en de voorwielen professioneel afgesteld. Dar voorkwam niet dat ik vorige week moest uitstappen vanwege een doffe knal en daarna een angstig tikkend geluid in mijn linker wiel. Ik ontdekte dat er wel 6 spaken waren gebroken, waarvan 1 tegen de rijrichting in. Deze raakte bij elke omwenteling de schokdemper. Door al de gebroken spaken was het wiel behoorlijk slap geworden. Ik durfde niet naar het andere wiel te kijken ….


Afgelopen weekeinde de wielen maar eens gedemonteerd. Ook het rechter wiel bleek 6 gebroken spaken te hebben. Gelukkig had ik bij aanschaf van mijn rode Strada een doos spaken gekocht naar aanleiding van ervaringen al met mijn Alleweder.

2 opmerkingen:

 1. Het gebruiken van spaakringetjes lijkt bij mijn Alleweder dat probleem opgelost te hebben.
  http://metdefietsonderweg.blogspot.be/2012/06/beu.html
  Voordien was spaken vervangen een maandelijkse bezigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfde geldt voor mij. Met de Alleweder was het steeds raak, met de Versatile ook. Die laatste heb ik toen ook voorzien van spaakringetjes; sindsien geen problemen meer totdat ik de Quest kreeg. Weer spaakbreuk maar géén ringetjes. Dus ook daar weer ringetjes aangebracht en nooit meer last gehad.
  Zie ondermeer
  http://velomobielfan.blogspot.nl/2010/05/spaakbreuk-en-ringetjes-achter.html

  BeantwoordenVerwijderen