dinsdag 4 september 2012

Duoligger met Wolf

Vandaag tijdens mijn forenzenrit terug naar huis krijg ik ver voor me op de Holandsebrug een breed en laag profiel voor me. In eerste instantie lijkt het me een Kettwiesel, maar toch breder. Even later valt mijn mond nog verder open (stond al open vanwege het beklimmen van de brug) en passeer ik een wel heel bijzondere ligfiets! Een grote lage duozitter met een enorme hond achterop die braaf in de mand om zich heen kijkt. Even een praatje en het sportieve koppel is zeker genegen te stoppen zodat ik de fiets goed kan bekijken en een paar fotoos kan maken. De fiets blijkt lang geleden gebouwd te zijn door Flevobike voor een bruiloft en via fietsenbouwer “Zephyr” te zijn terechtgekomen bij de huidige eigenaren in Almere. Het koppel heeft wat aanpassingen gedaan aan wat componenten zoals de remmen en een prachtige  bagagebak gemaakt welke is geïntegreerd met de zetels die in verstek staan.

Het gewicht van de stalen fiets valt me mee en op mijn vraag “hoe rijdt het” krijg ik als antwoord:  “erg goed en stabiel” , “maar  in de klim trapt het wel wat zwaar”.  Ja, kan het me voorstellen zo met de grote wolf aan boord. Maar het is de moeite waard, de hond heeft er zichtbaar plezier in!

Uniek en fantastisch!   
 

4 opmerkingen:

 1. Een leuk klusje voor de winter? En Basha is veel lichter :-) en geen headsets meer nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begin maar een kleine serie-productie deze winter, Theo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. That's Jaap! I saw them once on this trike. Most of the time, I meet Jaap on the Gooimeer, where we are windsurfind and challenging each other.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste VeloTejo,

  Ik las net pas de tekst boven je blog die je "aan het denken zet". Het kan nog bonter: Ik heb 5 mei 400km met de auto gereden om 48km in Limburg te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen