vrijdag 28 januari 2011

Incident op het Spoorbaanpad

De laatste kilometers naar huis, parallel langs de busbaan. Bij Station Muziekwijk een lastig en verraderlijk stuk met veel bellende tieners, pardoes overstekende autoos, uitgelaten honden en vergaderende scooters. Goed opletten geblazen dus!
Maar dat is nog niet alles, iets verder een verraderlijke oversteek over de busbaan daar waar het Chopinpad over gaat in het Componistenpad. Verraderlijk omdat het verkeerslicht bij de oversteek een “inverse” kleur heeft; groen is stoppen, rood is doorrijden... Dit omdat het verkeerslicht voor het fietspad niet te zien is en je dus af moet gaan op de kleur van het licht voor de busbaan.
Gisteren ging het fout, een van achteren komende bus die al langzaam reed om z’n passagiers 20 meter verder uit te laten was bang dat ik voor hem langs zou schieten de busbaan over. Ik remde wel wat laat maar stond toch netjes voor de streep stil, echter de buschauffeur besloot z’n rem toch maar iets harder aan te drukken om een eventueel treffen te voorkomen. De passagiers die wilden uitstappen en alvast in het gangpad liepen waren door de rem-aktie nog nooit zo snel bij de deur geweest. Het gevolg was passagiers met bulten, gescheurde nagels en dies al meer. Even later twee ambulances, een politie auto en een service auto van Connexxion met een ongevallen specialist…..  We zijn goed georganiseerd in Nederland !!! Helaas was één passagier wel erg verkeerd neergekomen en met onbekende verwondingen in het Portugees afgevoerd in de ambulance naar het Flevoziekenhuis. Ik hoop dat het goed met haar gaat!

Een overzicht van de verkeerssituatie
Een Foto van de locatie met het zicht op de lichten

3 opmerkingen:

 1. Toch wel mooi dat de buschauffeur stopte en nu weet je waarom we zoveel belasting betalen.
  Was je toch niet stilletjes een klein beetje aan het lachen in je vuistje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, nee. Ik was toch wel geschrokken van de gevolgen. Verder kan ik me de rem-actie van de chauffeur wel voorstellen. Het gebeurt ons ook vaak dat automobilisten op een kruising laat stil staan zodat wij onze snelheid weg moeten remmen.
  Echter, in een auto moet je een gordel om als deze rijdt (op straffe van), losse vracht moet vastgesjord, maar in een rijdende bus zitten geen gordels, mag je staan en blijkbaar ook lopen. Dat is toch krom ?????? In ieder geval niet veilig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Theo,

  Mijn ervaring met bussen is dat ze eerder door rood licht rijden dan dat ze voor groen licht stoppen. Goede actie dus van die buschauffeur. Aan de andere kant een belabberde actie van de bushalteplanners. Zijn denk ik dezelfde sukkels die al die haakse bochten in het Spoorbaanpad bedacht hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen