maandag 3 januari 2011

Zo handig als je het eens nodig zou hebben ...

Op blogs van vrienden lees ik alom waardering voor mijn prestaties maar bovenal voor mijn vergevorderde leeftijd. Het laatste is niet zozeer een verdienste maar moet meer gezien worden in “relatie met”.  Daar de leeftijd nog wel een jaar of 30 door blijft tikken hoef ik daar dus verder geen zorgen over te maken. Met de prestaties ligt het wat lastiger en moet ik het meer hebben van slimheid, vernuft en bovenal het “toeval”.
Het “toeval” kwam mij vandaag weer op het pad. Door technische mankementen aan mijn Strada moest ik deze compleet leeg ruimen om hem op het dak van de auto te laden. Ik kwam daarbij veel handige dingetjes tegen die ik misschien wel eens nodig zou kunnen hebben, zoals stukjes ketting, handschoenen, twee extra mutsen, een trui en twee jassen, tie-wraps en ga zo maar door. Alle die inhoud welke ik zonder zorgen dagelijks meesleep in de Strada voor het transport maar in één grote vuilniszak in de koffer van de Multi-Purpose-Van van VrouwLief. Echter bij het beuren van de vuilniszak bemerkte ik dat ik mijn spierballen behoorlijk moest aanzetten. Ik besloot daarom om er maar wat meer wetenschappelijk onderzoek aan te besteden.
Hieronder wat resultaten:
Velonaut in (met) volledige uitrusting:                 100.5 kg
Velonaut met alle boorduitrusting:                       111.5 kg
Boorduitrusting:                                                       11 kg
<><><><><> Wat meer in detail:
Tas met agenda en zakelijke documenten waar ik zelden in kijk. Brood en fruit leven echter nooit lang.
Velotas met banden, jassen en mutsen, 2 brillen, aluminuium deken, pleisters,
 toiletpapier, schadeformulier en sjaal.

Velomobielen dak inclu buizen met
        verpakking.

Gereedschaptas met inhoud.


 Luxueus tapijt.


 Radio, pomp, ruitje en batterijen.

Handig zo een lekker warm vest voor als je pech krijgt
 


Onder het toeziend oog van "dieet" specialisten zonder sokken op de weegschaal met als gevolg een vetrandje van 30%. Daar valt nog wat te winnen dus.
11 kg bagage !!!!!!

Maar wat moet er weg ???


                            Toch maar elektrische ondersteuning dan ?

6 opmerkingen:

 1. Ik denk dat als je het toilet papier thuis laat, je Strada al een stuk lichter wordt!

  Hahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het toiletpaier neem ik sinds kort mee nadat ik in het donker een keer het onkruid langs de weg had "gebruikt". na een paar minuten begonnen mijn vingers te tintelen en even later de rest. Bleek dus brandnetels te zijn.
  Tja, en die andere zooi die ik elke dag mee sleep ...... Moet de helft minder kunnen.
  Het is nog erger, 's zomers met de tandem door de bergen gaat er bijna net zo veel mee .... Maar ja, als je midden in de rimboe stil komt te staan.... (dit is dus weer de basis van 11 kg zooi ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Theo,

  Je schrijft goed (al zijn het nog geen 1000 vellen aan een rol). Maar dat verbaast me ook niet na je op 't velombieltreffen gesproken te hebben.
  Hoe is het nu met de "aantasting van de rompintegriteit" van je Strada? En is dit hetzelfde als waarom hij de vorige keer naar vm.nl moest?

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Mick, dank je wel voor het compliment, zeker van jou als taalpurist! Met de Strada gaat het goed, zeer goed zelfs. Op het blog van de "Kleine Quest" speelt mijn rode Strada zelfs een gastrolletje. Zie op foto twee in de rechter hoek bij het onderwerp ketting tunnel. (http://velomobiel.wordpress.com/2011/01/04/details%e2%80%93ketting-tunnel/ ).
  Wat de techniek betreft is de Strada nog niet geheel afgestemd aan mijn brute vermogen. Enige maanden geleden scheurde het aluminium voor-frame in de knik net voor de pedalen. Afgelopen maandag strandde ik doordat het achterframe losgescheurd was uit het composiet van de achterwielkast. Ik denk dat er een initiële scheur is ontstaan bij een aanrijding-van -opzij in augustus. Deze scheur zou afgelopen weken kunnen gaan groeien tijdens het beulen door de sneeuw. Echter Velomobiel.nl stelt dat de fiets sterker moet zijn dan ik en herstelt alle schade onder garantie. Ik ben dan ook zeer tevreden met hun service !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat het allemaal goed komt en dat andere Strada-rijders ook profiteren van je sores.
  Mijn broer kan alu lassen, ik alleen ijzer & RVS. Binnenkort ga ik een alu-legering laten lassen...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen