zondag 16 januari 2011

Verhelpen van de lekkages Sunrider

Tijdens het rijden met de Sunrider over nat wegdek of door plassen blijkt dat de constructie zo lek is als een mandje; het water en blubber gutst naar binnen. Nu ik de VeloMobiel toch uit elkaar heb en hem onderste boven heb liggen, is dit een goede gelegenheid om eens wat verder te kijken. De eerste zaken die ik aan ga pakken:
- de achterwielkast
- het binnenspatbord van de voorwielen
- daar waar de canopy aansluit op de neus

- De achterwielkast staat in open verbinding met de zij-bagageruimten, water komt makkelijk naar binnen en bagage rammelt naar buiten.

 De fotoos hierboven tonen de open ruimte (de VM ligt ondersteboven).


Eerst een mal van karton, dan het product van hardschuim (verpakkingsschuim). 


Geinstalleerd met constructiekit.

- Het binnenspatbord van de voorwielen heeft een groot gat voor de stuurstang en de rest van het binnenspatbord is slecht afgekit. Alle water dat door de voorwielen wordt opgegooid wordt netjes in een gootje naar de zij-bagage bakken geleidt (rode pijl).
Je kijkt hier in het voorwiel scherm. Het gat voor de stuurstang staat in open verbinding met de zij-bagageruimte. Net als de kieren. De rode pijl toont het gootje waar al het water inloopt dat uitkomt in de zij-bagageruimte.

Alles afgekit en een rubber flap voor het gat.


Het gootje van de voorwielkast komt uit bij een gat hier in de zij-bagageruimte. Ook maar afgekit.
- Daar waar de canopy aansluit op de neus zit een gootje voor een afdicht rubber.  De passing van de canopy is slecht en het gootje loopt vol water. Dit water loopt in de bochten weer over je onderbenen.
 Je kijkt hier over de neus in de ruimt waar zich regenwater verzamelt wat vervolgens lekker over je benen loopt.Volgende ritten zal aantonen of deze acties voldoende waren en of we eventueel met de VM kunnen varen ... :-)

KzieYou
6 opmerkingen:

 1. Hi Theo,
  Dit zijn toch wat je noemt 'design flaws'?. Misschien moeten de ontwerpers van de Sunrider eens een Quest, Strada of Mango wat beter bekijken. Ik heb een Mango en 5 Questen gereden en nog nooit een druppel water van de onderkant binnen gehad. Nou ja, één keer dan, een niet goed vast gekitte wielkast.
  Groeten,
  Wim Schermer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim, De Surrider lijkt op het eerste gezicht mooi afgewerkt. Voor 95% is dat ook zo, echter die laatste 5% laat veel water door .... ! I verwacht dat het nu is opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig!

  Die zij-bagage-bakken in open verbinding met je wielkast getuigt wel van humor ;-)

  Maak je meteen een paar mooie blauwe LEDs in de luchtinlaten?

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Theo,

  Wat een gedoe allemaal, geen pretje de Sunrider te water.
  Ik ga zelf ook nog is kijken of ik de boven genoemde openingen kan afdichten, opzich heb ik er weinig last van maar er komt inderdaad onder de stoel wel is water te staan.
  De deur heb ik vorig jaar al voorzien van goede rubbers en die lekt bij mij niet meer, enige wat ik wel een nadeel blijf vinden is dat het water van de kap bij je op schoot loopt op het moment dat je de deur opent.

  Verder staat hier http://sunriderpaul.blogspot.com/2010/11/luchtinlaat-verlichting-14km.html nog een leuk stukje over lampjes die ik in mijn luchtinlaat heb gemaakt.

  Groeten,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paul, ja, ik had de inlaat lampjes al gezien. Staat heel goed. Ik heb blauwe LEDs besteld, maar weet nog niet of ik ze in de neus zet of in de inlaten. Dat hangt af van de voorkeur van Vrouwlief (m.a.w. ik heb weinig in te brengen...).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrouwlief, heeft al antwoord gegeven over de leds.

  BeantwoordenVerwijderen