zondag 23 januari 2011

Kinder Velomobieltje

Enige tijd geleden las ik op het blog van Velomobiel.nl de intentie van Eva om een “Kinder velomobieltje” te bouwen voor de kitz van Ymte en Swanette. Dit deed me weer een paar decennia teruggaan in de tijd, de tijd dat Bart Verhees, Leo Visscher, en Flevobike nog maar net begonnen. Toen liep de productie hier in “de Velomobiel Garage” in Almere al aardig op toeren om de dochters mobiel te houden; een Tweelingfiets, Fiets met Zijspan, wat gemotoriseerde skelters en veel ander rollend materiaal.

Maar het hoogtepunt was wel een heuse Velomobiel “Jeep Laredo” met stalen frame en composiet body. Per achterwiel een trapstel  (later overgenomen in de DuoQuest) met een 5 versnellings-tussenas en trommelremmen achter.

Met de bouw van de Tweelingfiets had ik al uitgevonden dat de constructie zeer rigide moest zijn omdat het aantal passagiers beperkt werd door het aantal kinderen in de wijk. Snelheid was van ondergeschikt belang. Naast de duurzaamheid was er nog een belangrijke eis van de dochters: een “dashboardkastje met radio”. Zo zie je maar weer dat iedere bouwer z'n eigen richting op gaat.
Hier nog wat fotoos uit de “goede oude tijd”


De Jeep Laredo, schaal 1:2

De enige concessie op de schaal was een hoger dashboard
om voldoende beenbeweging te houden.

Uiteraard vind je het talent van vader terug in de producten van de kidz!

KzieYou

1 opmerking:

  1. Hé Theo! Ik wist niet dat jij de Duo-Quest al uitgevonden had! Mooi gedaan hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen