zaterdag 1 januari 2011

Meurende Mannen

Sinds het tijdperk van “koude was” een steeds vaker voorkomend verschijnsel; 
                                                “Meurende Mannen” .De avond te voren heeft de sportieveling 150km afgelegd naar de start van de toertocht, geslapen in een tentje of bij vrienden en de volgende ochtend weer vrolijk in hetzelfde fietspakje  in de Velomobiel gekropen. Niets aan de hand zou je zeggen, klopt, zolang de sportieveling niet naast je aan de koffietafel komt gezeten.  


Zich onbewust van z’n nestlucht vertelt hij in geuren en kleuren …………..    je hoort het al niet meer, de dampende zweetlucht bederft je elke zin in de net verworven koffie met appeltaart. Je knoopt snel een gesprek aan met de persoon aan de andere zijde in de hoop de sportieveling in dit gesprek te lokken en er zelf tussen uit te knijpen …..

Het is naar mijn mening een fenomeen van ons milieubewust huishouden; de was moet steeds kouder en het moderne wasmiddel haalt de vlekken er wel uit maar niet de onzichtbare microfauna. Na de wasbeurt geuren de kledingstukken weer fris…. maar niet lang …. De lage temperatuur veroorzaakte geen genocide onder de zweetbacteriën en na de aanvoer van nieuwe “voeding” de dag ervoor tieren de beestjes weer welig en dat kun je ruiken ook.
Is er wat aan te doen?  Jazeker wel; regelmatig een schepje “Vanish Oxi Action Hygiëne” in de wasmachien, na enkele wasbeurten van de kleding zal de sportieveling weer een graag geroken gast zijn.


Dames, Heren, Sportievelingen,  ik heb geen enkele financiële relatie met Vanish, maar wel de goede resultaten uit eigen ervaring vernomen.

1 opmerking:

  1. Hi Theo,

    Ik ben inderdaad heel blij dat 'vrouwlief' je kleding tegenwoordig zo wast ;-)

    BeantwoordenVerwijderen