vrijdag 20 mei 2011

QUEST for STRADA


Quest Q284  November 2008  7600km  

VERKOCHT


Vriend en collega Cookie Strada en ik zaten vaak te delibreren of een Quest niet een veel betere fiets voor ons zou zijn dan onze Strada en Sunrider. We kwamen er niet echt uit. Door even snel een Quest te proberen kom je niet tot een goede conclusie en we besloten daarom om een gebruikte aan te schaffen voor een langdurige testperiode. Na een tijdje de “markt” te hebben gevolgd kwamen we een maandje geleden een fraai exemplaar tegen op ligfiets.net; het was een twee jaar oude gele Quest met bijna 7000km en in een smetteloze staat.

We hadden hoge verwachtingen van de Quest en die kwamen ook uit!  Hij rijdt heerlijk. En snel istie ook; op lange rechte stukken met een gangetje van rond de 40 km/uur gaatie met dezelfde inspanning een kilometer of 3 sneller dan de Strada.

Na een een maandje en 500km rijden trek ik al snel 2 conclusies:
-          op lange rechte stukken is de Quest sneller dan de Strada
-          ik rijdt geen lange rechte stukken

En daar ga je dan met je goede gedrag …   Mijn forenzen route Almere-SchipholOost is een mooie afwisselende route, maar ook een traject met veel bochten, stoplichten en kruispunten. Met de Strada kun je bochten met een hogere snelheid nemen en hoef je dus minder te remmen. De tourtochten in het weekeinde gaan vaak over kleine wegen en paden door het Gooi met ook veel snelheidsbrekers. Uiteindelijk maakt het dus niet uit of je met een Strada of Quest rijdt. Daarom kiezen we voor de Strada daar deze een kleinere kans heeft op omslaan. Ook omdat ik een Quest of Strada wil uitvoeren met elektrische ondersteuning maakt het snelheidsvoordeel van de Quest niet uit, maar de bochtenstabiliteit wel.

Daarom kijken of we de Quest kunnen ruilen voor een Strada, of eventueel kunnen verkopen en met de opbrengst een Strada kunnen aanschaffen. En mocht dit niet lukken, dan rijd ik met veel plezier met de Quest verder!!

Update 2 juni: Onze vraagprijs was niet al te gek en al vlot ging de Quest naar Robert-Jan uit Leiden. Robert-Jan, veel plezier met deze fantastische fiets! Helaas zal het voor Robert-Jan nog wel een weekje of wat duren voordat hij ermee kan rijden want hij heeft een heel vervelende valpartij achter de rug met z'n ligfiets en daarbij veel vel van z'n linker been gestript .....

Vanmiddag hebben we ook de gewenste Strada gevonden, éen jaar oud met 6000 kilometer. Vrijdag gaan we hem halen.


Klik op de foto om deze te vergroten   


5 opmerkingen:

 1. Hoi Theo,

  Met permissie, maar waarom niet ruilen met bijvoorbeeld een Mango? Daar is net als het inbouwen van een versnellingssnaaf het inbouwen van elektrische ondersteuning veel makkelijker dan in een Strada lijkt me...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, .... een Mango....
  Misschien ook wel een optie. De Strada is natuurlijke mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Theo.En dan is er nog de mogelijkheid om de Quest/Strada op bredere velgen te zetten, die de Quest veel stabieler maakt in scherp genomen bochten, dit omdat de band minder vervormt. Ik spreek uit eigen ervaring ! Groeten en tot op het Noorden Velomobiel Treffen op 17-18 september a.s. Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kees, goede tip van die brede velgen. En 17-18 sept zullen we er zeker zijn, vorig jaar erg genoten !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Theo,

  Ik lees nu net je update2. Leuk dat je even mij noemt in je blog! Tot nu toe heb ik erg veel plezier van de Quest en ik denk dat dat ook niet gaat veranderen. Zoals je hebt kunnen zien staan de kilometers niet stil. Inmiddels ruim 1800 kilometer weg getrapt sinds de aanschaf bij jou!

  Ik hou je op de hoogte (of je leest mijn blog....)

  Groetjes, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen