donderdag 9 juni 2011

Bloedsnel .............

Afgelopen middag zat alles mee, de temperatuur, de wind, geen getuigen en ik voelde me fit als een hoentje. Al een half uur tevoren wist ik dat ik het zou gaan doen en kon mezelf dus flink opladen. De mentale voorbereiding is denk de cruciale factor om een poging tot een succes te maken. Na mijn vorige record van 8 februari ( 60 km/uur) heb ik al meerdere malen geprobeerd mijn record te verbeteren maar ik bleef vaak hangen tussen de 55 en 58 km/uur, zelfs een recente poging met de Quest was geen succes (58 km/uur). Uiteraard heb ik van mijn falen geen verslag gedaan.


Maar vandaag dus een nieuw record, 64 km/uur !!!


Voor de statistieken:

- Nieuwe 47mm Vredestijn PM voor, 47 mm Marathon plus achter. Alles op 5 atmosfeer.
- 18-20 graden Celcius.
- wind 22-25 km/uur schuin mee (45graden)
- lacatie: Ton Storkpad (Weesp-Muiderberg)8 opmerkingen:

 1. WOW! Was dat met de nieuwe toerkap van Wim Schermer? Ik ben tot nu toe niet verder gekomen dat 55,5 km/uur met Q284, de configuratie is bij jou bekend ;-)

  Groetjes, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Robert-Jan, met de kap moet het lukken. Ik heb al 2 keer de 65 km/uur gehaald de afgelopen paar weken, wel met wind mee inderdaad. Maar met wind tegen rijd ik tegenwoordig ook gewoon 50 tot 52 km/uur zonder al te veel moeite. Als de omstandigheden weer eens goed zijn ga ik proberen de 70 km/uur te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie snelheid, Theo. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was nog zonder kap. De kap moet ik nog in elkaar lijmen. Op de CV doe ik mee aan de 1 uursrit, daar wil ik de kap dus gebruiken. Ook wil ook nog een paar andere simpele aanpassingen uitvoeren. Dit weekeinde een beetje experimenteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Theo. Voor de wedstrijd op CV moet je nog wel even de snelste 26 " achterband monteren n.l de Swalbe Super Moto op 6 bar. Samen met de kap moet je dan zeker 5 km p/u sneller kunnen. Succes ! Groeten Kees van de Velomobiel Garage Nrd Holland.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Kees, die 26 inch en die 6 bar heb ik wel, maar niet de Schwalbe Super Moto .. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Theo. Ik heb ze hier op de plank liggen. Kost 40 Euro en de binnenband de Swalbe sv 13 f 7,50. Ik kan deze wel aan Wim Schermer meegeven, die ook op de RDW gaat vlammen ! Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Kees, dat is aardig van je! Maar ik heb ook nog een Vredestijn PM liggen, die leg ik erom. Misschien niet zo snel als een Super Moto, maar wel een lekkere band.

  BeantwoordenVerwijderen