vrijdag 17 juni 2011

Je raad het nooit .......

.


Vanmiddag even langs Velomobiel voor wat onderdelen en om een frame te lassen voor de bevestiging van een motor. Van de stellingen wat aluminium uitgezocht, op maat gemaakt en Allert heeft het vakkundig in elkaar gelast. Erg mooi geworden!
Het frame is hier gemonteerd op een stukje framebuis.
Ook een nieuw kussen meegenomen, de recente Ventiseat kussens zijn beter vormgegeven en passen nu precies op de Strada en Quest stoelen. Het nieuwe kussen moet het Rainbow kussen uit de gele Strada vervangen want van het rainbow kussen krijg je bil-kramp wanneer gemonteerd is in een velomobiel. Met het Rainbow kussen op de Challenge Focus heb ik er geen last van.
(rechts het nieuwe kussen)


Ook nog even langs Gerrit van Ligfietsshop Tempelman voor wat losse onderdelen. Al pratend over trikes kwamen we al gouw op “de Mercedes” onder de ligfietsen waar hij er meerdere van had staan, met bijbehorend prijskaartje. Te duur voor “er bij”, echter, hij had er ook nog éen staan …………Gerrit had dus nog een gebruikte Hase Kettwiesel staan; vies, met verweerde tape waar steunen van een streamer hadden gezeten, éen verkeerd spatbord en hij zat onder de opgedroogde bagger. De Kettwiesel was nat weggezet zodat de ketting was vastgeroest en losgelopen bij de eerste rit na een half jaar. Daarna jarenlang in de stalling gestaan en uiteindelijk weer bij Gerrit beland. Het zag er niet uit.


MAAR…., na een uurtje poetsen, smeren en met een nieuwe ketting heeft er al een ware metamorfose plaatsgevonden! Vanavond heb ik er al een stukje mee gereden naar grote tevredenheid; alles werkt goed en soepel. Alleen de schijfremmetjes blijven een beetje slepen, daar wil ik nog wat aan doen. Het frame heeft wel wat krasjes en kleine beschadigingen, dus ik overweeg het frame te spuiten. Maar echt nodig is het niet.


4 opmerkingen:

 1. Dag Theo. Je bent weer lekker bezig ! Waar wordt een moter ingebouwd ? Ik was de gelukkige die als eerste een goed passend Ventisit in de nieuwe stoel in mijn Quest had, en nog wel de Classic uitvoering, dat is drie laags. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, een trapas-ondersteuning dus?
  Gewaagde aankoop weer die trike. Maar helaas, de spelling...
  Waar? Je raadt het nooit!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mick; ... beideN. Vogens Vrouwlief is het dat ik in de tekst "vrouwlief" niet met een hoofdletter had,

  BeantwoordenVerwijderen