vrijdag 21 oktober 2011

Angelo wederom geklopt.

Angelo wederom geklopt.
Ondanks de lage temperatuur, de Schwalbe Marathon Plus en de moeie benen (einde van de week he) kwam het tempo er toch lekker in en wist ik een kruissnelheid te halen van rond 35kpu. Ver voor me beweegt een klein felknipperend rood lichtje in het pikke donker welke heel langzaam naderbij komt. Het is het tempo van een velomobiel maar CookieS of Jurren zijn het niet. Jurren rijdt vandaag wel maar z’n Mango heeft geen knipperend achterlichtje voor zover ik weet. Een kilometer of 3 voor Weesp vang ik een complete racefietser in mijn CS-Monsterlichten. De wielrenner ontwaakt uit z’n modus van “blik op oneindig en verstand op nul” en kijkt om. Ik zie hem zichtbaar schrikken, zou het zijn door de 3 felle lichten ? Denkt hij dat de trein het fietspad heeft genomen in plaats van het naastgelegen spoor? Of realiseert hij zich dat Strada S039 zijn ego weer komt vergruizen? In ieder geval, hij gooit er een paar kilometer bovenop zodat ik ook wat moet versnellen. Inmiddels rij ik naast hem maar in het donker en omhoogkijkend weet ik het niet zeker; “Angelo”?   ……    “Ben jij het”?    ….   Het blijft even stil en we versnellen nog wat. “Angelo”??  ….   “Ja, Goelemoggen” hoor ik.  Heerlijk, dat maakt de dag nu al goed en het “geeft me vleugels”  …..   Inmiddels 39kpu en langzaam schuif ik Angelo voorbij. Nog even gas op de plank door Weesp vervolgens toch maar door rood en stevig klimmen tegen de brug op over het Amsterdam Rijn Kanaal. Met 48 weer naar beneden en dan redelijk vlak door Amsterdam ZO.  Na 10 minuten is Angelo uit zicht en hij komt er ook niet meer in.

(Top Foto van Kees z'n blog, ik weet niet wiens fiets maar hij is wel heel leuk !)Vlak voor het AMC kom ik nog een lage felle lamp tegen. Ik zie op het laatste moment dat er zich achter de koplamp een oranje Strada verschuilt. Het moet Winand Jonker zijn in z’n Carbon Strada, hij forenst van Amsterdam Oost naar het AMC. Ik zag hem vorige week in de late middag ook al een keer op afstand in Ouderkerk afslaan. Het wordt druk op de weg met Velomobielen !!!

8 opmerkingen:

 1. marjolein uit Mijdrecht heeft ook een oranje strada... rijd regelmatig van de nederlandsebank naar Mijdrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. volgens mij is dat de fiets van Sebastiaan Talsma

  die kwam even langs bij het keerpunt v d lel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Theo. Het is inderdaad de Quest van Sebastiaan Talsma. Hij blijft zelf vaag over de betekenis. Acht aanrijdingen met een bukker ? Ik denk zelf dat het zijn achtste fiets is. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Kees (En Sebastiaan) Leuk is hij zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Zijn natuurlijk "kills" ;-)

  Hier te bestellen: http://www.stickersandstripings.com/product/fietser-254-95/

  Groet,
  Sebastiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Theo,
  met een beetje pech ben ik morgen een 'kill-streepje'op jouw Strada. Ik ben dan met de bukker...
  De Mango is de deur uit en ik moet nog 3 weken op de Strada wachten (dat is dan gelijk wel de mooiste van Almere e.o.) LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh,
  Als ik sympathiek zou zijn dan zou ik ook met de bukker gaan, of met de Focus, maar .. ik ga liever genieten van deze mogelijkheid! Het afzien komt wel over 3 weken...

  BeantwoordenVerwijderen