vrijdag 28 oktober 2011

Fietser aangereden ...

Vanochtend reed ik in volle vaart een fietser aan in Amstelveen op de Oranjebaan-Marathonlaan. De klap was hard en de dame in kwestie vloog over mijn fiets en belande hard met haar hoofd op het wegdek. Ze hield er een flinke kale plek en schaafwond aan over boven haar oor. Omdat ze haar naam en zo niet meer wist en om de twee minuten vroeg wat er was gebeurt concludeerden de broeders van de ambulance dat ze een flinke hersenschudding had. Ik hoop dat ze snel weer opknapt.
.... update: Haar dochter belde net en vertelde dat de aangereden dame ook nog 3 gebroken rugwervels heeft waarvan er éen moet worden geopereerd....

De fietser had mij niet gezien en ik de fietser niet, terwijl we beide goede verlichting voerden. Ik vermoed dat het komt door de vele stoorlichten van wegverlichting, autoos en verkeerslichten. Het valt me wel vaker op dat ik fietslampen laat opmerk tussen erachter gelegen koplampen. Een knipperlichtje valt meer op.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de weg en fietspaden net voor de brandweerkazerne. Vanuit Ouderkerk richting Aalsmeer loopt de weg net ietsjes af zodat je daar altijd extra snelheid hebt. Ik kon nog net wat remmen en iets uitwijken maar raakte haar nog met hoge snelheid. Wat een klap ! Gelukkig geeft het composiet van de fiets mee.
.... update: Wat me later opviel (en me ook nog door een andre velonaut opnder de aandacht werd gebracht) is dat net voor de kruising een groot bord van 2b x 3h meter staat die voor beide fietsers het uitzicht ernstig belemmert.


Echter wel veel schade aan de Strada, zowel aan de bovenkap alswel de onderkap. Ook het frame is krom in de neus. Ik kan de Strada nowel rijden, maar voor de reparatie zal ik hem wel een tijd kwijt zijn. En dat net in de winter ….

Rond de lamp is het composiet gescheurd en broos en de onderzijde is geknikt.

11 opmerkingen:

 1. Met mij erbij ben je de derde die deze week een crash heeft met z,n velomobiel , hoe krijgen we het voor elkaar .
  Je vertelt niet hoe het met jou gaat maar dat zal wel mee vallen dan ?
  Moet een behoorlijke tik geweest zijn als ook je frame krom is .
  Sterkte met de afwikkeling van de schade en het emotionele gedeelte .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is mooi balen Theo, in de eerste plaats voor die mevrouw, in de tweede plaats voor jou en je Strada. Ik herken het wel, het niet zien van elkaar met al die lichten. Voorzichtigheid geboden dus, in de donkere maanden.
  Hopelijk zijn mevrouw en je Strada snel hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei, dat is lelijk. Heb er zelf naast de spiegel nog een grote lamp op zodat de fiets ook mee verlicht wordt en zo misschien beter gezien wordt. Hoe hard reed je zelf? Zou een knipperlichtje op de rolbeugel zin hebben?
  Heb voorlopig alleen maar last van beesten voor 5.30 uur laten de meesten zich nog niet zien.

  Hoop op een snelle reparatie voor je

  Gr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als aanvulling: ik heb ook een lampje naast mijn spiegel gemonteerd, met 9 leds erin, geeft veel licht op goede hoogte. Bovendien op mijn helm, die ik bij hogere snelheden opzet, een lampje van Petzl, gekocht bij Bever ooit, om op de camping te lezen. Met drie lampen op verschillende hoogtes moet ik wel opvallen, denk ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oops Theo, dat is een enorme klap geweest. De schade aan de fiets is echt heel fors. Dat komt wel weer in orde. Die mevrouw, drie gebroken rugwervels is geen kattenpis, betaalt wel een hoge prijs voor haar fout.
  Sterkte met het vervolg op dit nare ongeval.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is schrikken Theo, vooral de verwondingen van de fietsster klinken heftig.
  Ik hoop dat alles goed is met jou, sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ellende, hoop dat die mevr geen blijvende schade blijft ondervinden, en jij natuurlijk ook niet, dat zal schrikken zijn geweest zeg!! Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 3 geroken rugwervels? dat is een behoorlijke klapper geweest dan! heel veel sterkte iig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pokke man, wat zullen jullie geschrokken zijn, sterkte!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie je altijd van ver al aankomen als je mij weer eens inhaalt 's morgens vroeg. Soms geef ik mijn spiegeltje een duwtje omdat ik verblind word. Hoe kun je die schijnwerpers nou over het hoofd zien? Voor jou en de dame in kwestie heel veel sterkte!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo, dat was een flinke klap :( Wens de dame in questie, jou en je Strada beterschap.

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen