zondag 30 oktober 2011

Daaristieweer

Vanochtend een lekker rondje Ouweland gefietst. Hier in de polder noemen we de polder het “Nieuweland” en het niet-polder het “Ouweland”, behalve mensen van ietsbetere komaf, die noemen het “Oude-land”. Dat is detail nauurlijk.

Rondje Ouweland voor ons is Almere, Stichtse brug bij Hilversum daarna koffie en appeltaart bij LaPlace in Hilversum, over de heide en bos naar Naarden, boven de Naarderplassen langs, Muiderberg, Hollandse brug en weer naar Almere. De Stigtse brug en de Hollandse brug zijn leuke uitdagingen, ongeveer 18 meter hoog vanuit de polder over een lengte van ongeveer 600 meter klimmen. Een procent of 3 dus maar. Ik ben goed in deze klimmetjes en er is maar zelden een racefietser die me bij houd.


Op de terugweg nog een leuke ontmoeting met Beekmans (Beekie) en een gezellige Velonaut uit Huizen, genaamd Clement. Clement is 8 jaar geleden overgewaaid uit Parijs naar Huizen voor z’n werk en aan een lange Hollandse schone blijven hangen. Clement heeft het in Nederland goed naar z’n zin en is volledig geïntegreerd te oordelen aan z’n voorkeur voor velomobielen. Hij spreekt gelukkig al behoorlijk Nederlands want mijn Frans is beperkt. Na alle nieuwtjes uitgewisseld te hebben na 20 minuten weer in de fiets voor het laatste stuk van de 65km route.


Al met al weer een heerlijke rit met een leuke ontmoeting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten