zaterdag 15 oktober 2011

Strada gestroomlijnd

Morgen gaan we meerijden in de LEL, Lelystad - Enkhuizen - Lelystad. 26 kilometer over de dijk op het schuin liggende fietspad en weer terug. En dat natuurlijk zo hard mogelijk. Mijn eerste race was de CV2011 op de baan van het RDW in Lelystad. Daar wist ik een tempo vol te huiden van 45km/uur. De LEL is mijn tweede race en het is de bedoeling om weer een kruissnelheid van 45 tot 47 te rijden. Aan de fiets gaat het niet liggen; gestroomlijnde toerkap, lichtlopende banden op brede velgen en alle aerodynamische verstoringen zijn afgedekt. Met het afplakken van de wielkuipen had ik in juni al eens een poging gedaan ter voorbereiding van de Cycle Vision, maar het materiaal dat ik toen gebruikte was niet geschikt. Nu een poging met Lycra. Lycra is een zeer elastische  stof die zich gemakkelijk laat spannen over vlakke gaten waarna het nog steeds enorm kan worden vervormd. Dit gemakkelijke vervormen is ook een nadeel omdat je bij de wielgaten één vrijhangende rand hebt (onderzijde) die blijft flubberen in de wind. Daarom span ik daar een baan tape over heen.

De wielgaten afgedicht.De trapgaten en de wielgaten ook gestroomlijnd. Tijdens het fietsen gaan je hakken “door” het doek, maar daar merk je niets van.
De tape is slecht vervormbaar met als nadeel dat de tape en de lycra doorsmelten als de band er in een scherpe bocht lang tegenaan loopt. Geen scherpe bochten maken dus. De aangebrachte siliconen olie (op de band en het doek) moet ook helpen.


Het resultaat van de eerste proefrit, een gat gesmolten door het Lycra en de tape in een scherpe bocht. Dus geen scherpe bochten meer maken. Ook een beetje siliconen olie aan de band en het doek gedaan om de wrijving te verminderen.


Tot morgen in Lelystad !

3 opmerkingen:

 1. Succes morgen Theo, ik kom je aanmoedigen.

  Tot morgen... groet Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes morgen Theo!!! Wij vieren morgen de verjaardag van Douke en dus doe ik niet mee. Een volgende keer beter, ik ben wel benieuwd waar ik sta.
  Laat ze een poepie ruiken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes theo , ik ben aan het werk , helaas.

  BeantwoordenVerwijderen