donderdag 27 oktober 2011

windschermpje op de schuimkap

Een tijd geleden had ik een visier/windscherm gemaakt dat op de rand van het instapgat was gemonteerd. Het scherm hield je hoofd heerlijk uit de wind en reduceerde het windgeruis enorm. Echter zodra ik de schuimkap installeerde was plots het effect van het scherm geheel verdwenen. Ook het scherm vanVelomobielonderdelen.nl  geeft een stille rit en zelfs nog 2kpu snelheidswinst. Ik begrijp echter dat steeds wordt gereden zonder schuimkap. Het effect van het scherm van Velomobielonderdelen.nl in combinatie met een schuimkap is mij niet bekend maar ik ben bang dat het ook minder is. Ik denk dat het rijden met de schuimkap een ander type windscherm benodigd. Ik heb er al eens een gemaakt maar dat was een kleintje net voor mijn neus met weinig effect en halverwege de eerste rit was het schermpje verdwenen omdat het klittenband los liet.

De rand van de toerkap welke ik permanent op de schuimkap heb gelijmd geeft echter een goede basis voor een nieuw windscherm vlak rond mijn hoofd. Uit de lexan plaat die Cookie Strada bij mij in bewaring heeft gegeven knip ik een vizier naar de vorm van een mal die ik eerst van karton heb gemaakt. De hoogte van het windschermpje heb ik maximaal gehouden en moet misschien nog wat lager om het zicht niet te verstoren. Komende dagen ga ik het testen.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Tejo,

  ik heb een enkele keer rondgereden met minivizier in combinatie met de schuimkap en de rijwind komt nauwelijks in je gezicht. Of er snelheidswinst te behalen valt durf ik niet te zeggen, daar had ik 'm niet direct voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Theo. Niet alles waar 'be' voor staat is een voltooid deelwoord hoor. Ben je bedonderd.
  Een schuimkap 'benodigt' dus of een ander windscherm 'is benodigd' (met 'hebben' of 'zijn'-volt. d.w.).
  Succes met het vizier!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Theo,

  Ziet er mooi uit! Heb je ook een "bouwtekening"die je kan plaatsen, zodat ik je goede idee kan jatten? Hoef ik het niet zelf te bedenken, scheelt weer tijd en knutselen.
  Ben overigens benieuwd wanneer je nu met een kap rijd. Het moet dan wel erg koud of nat zijn, toch?
  Ik heb een Ekoi helm met vizier besteld, tegen de regen in mijn gezicht. Ik hoop dat dit, met minivizier en goede kleding voldoende is.

  BeantwoordenVerwijderen